Breaking news

De ce să iei în calcul montarea unor camere de supraveghere acasă

Camerele de securitate la domiciliu supraveghează casa atât din interior, cât și din exterior, acționând ca o pereche suplimentară de ochi și urechi pentru a-ți monitoriza proprietatea.

Mai jos vei afla câteva informații esențiale în ceea ce privește avantajele instalării camerelor de securitate interioare și exterioare, de la potențialul lor de a descuraja infractorii la alte aplicații, cum ar fi monitorizarea pentru animale de companie sau bebeluși. De asemenea, vei afla informații despre caracteristicile necesare și opționale ale camerelor de securitate, precum și dezavantajele acestora.

Care sunt avantajele camerelor de supraveghere la domiciliu?

Liniștea sufletească este unul dintre principalele avantaje ale camerelor de securitate. Prin montarea unor camere supraveghere dahua ai ocazia de a spori securitatea la domiciliu, permițându-ți să înregistrezi pe proprietatea ta de oriunde te afli, să vezi un flux live al casei pe un smartphone sau computer și să primești alerte imediate cu privire la orice activitate neobișnuită. Camerele de securitate sunt recunoscute ca un factor de descurajare excelent pentru infractori. Cercetările susțin acest lucru. Un studiu efectuat de Universitatea din Carolina de Nord la Departamentul de Justiție Penală și Criminologie din Charlotte a arătat că indicatorii unei securități sporite, cum ar fi camerele de supraveghere în aer liber, au fost luați în considerare de majoritatea spărgătorilor la selectarea unei ținte. Camerele de securitate la domiciliu nu sunt utile doar pentru a controla proprietatea; acestea sunt, de asemenea, de ajutor pentru a urmări copiii și animalele de companie atunci când nu poți fi acolo.

Care sunt dezavantajele camerelor de supraveghere la domiciliu?

Confidențialitatea este o mare preocupare atunci când pui camere în jurul casei. „Orice înregistrare este tehnic pe internet pentru totdeauna. Odată stocat în cloud, în teorie, nu dispare niciodată.” Cu toate acestea, există pași pe care îi poți face pentru a minimiza riscurile de securitate și confidențialitate ale instalării camerelor de securitate. Dacă ești îngrijorat, ia în considerare instalarea de camere doar în exteriorul casei și nu le pune în spații personale, cum ar fi dormitoarele. De asemenea, dacă îmregistrezi conversația cuiva fără știrea acestora – chiar și pe propria proprietate – ai putea încălca legea, în funcție de locul în care locuiești.

Un alt dezavantaj este că achiziția unor camere de supraveghere la domiciliu poate fi costisitoare. În timp ce prețurile acestora au scăzut foarte mult în ultimii ani, echiparea întregii proprietăți cu camere de securitate poate costa destul de mult. În plus, aceste obiecte de mare valoare din exteriorul casei pot fi ele însele o țintă pentru furt.

Camerele de securitate la domiciliu sunt bune pentru protecția locuințelor?

Un sistem de camere de supraveghere la domiciliu este un instrument excelent pentru protecția locuinței și poate funcționa atât ca instrument de descurajare, cât și ca instrument de recuperare. Spărgătorii sunt atenți la proprietăți cu camerele de securitate vizibile. În plus, dacă se produce o infracțiune, camerele de securitate pot ajuta la strângerea probelor. De la daune materiale și până la identificarea potențialilor infractori care intră pe proprietate, dacă surprinzi acțiunea pe cameră, este mai probabil să o poți remedia. Dacă poți identifica mașini, persoane și alte obiecte în mișcare, merită să investești într-o cameră cu videoclip super sau ultra-înaltă definiție (respectiv 2K sau 4K). Această tehnologie folosește mai mulți pixeli în imagine, ceea ce înseamnă că poți mări imaginea pentru a vedea mai multe detalii pe plăcuțele de înmatriculare și pentru a identifica mai multe caracteristici fizice. O cameră HD sau full HD nu îți va oferi acel tip de claritate, mai ales noaptea.