Breaking news

De ce sa folosesti branduri de cosmetice naturale pentru ingrijirea pielii?

Sa ai un stil de viata sanatos nu inseamna doar sa ai o alimentatie echilibrata. Ingrijirea pielii face si ea parte dintr-o rutina care previne imbatranirea prematura a celulelor, iar alegerea unor branduri de cosmetice naturale, nedaunatoare sanatatii, este primordiala.

Sa ai un stil de viata sanatos nu inseamna doar sa ai o alimentatie echilibrata. Ingrijirea pielii face si ea parte dintr-o rutina care previne imbatranirea prematura a celulelor, iar alegerea unor branduri de cosmetice naturale, nedaunatoare sanatatii, este primordiala. Iar cand vorbim despre cosmetice naturale ne referim la acele produse realizate din ingrediente vegetale, atente atat cu corpul nostru, dar si cu natura. Acestea nu contin substante chimice sintetice, parabeni, coloranti artificiali ce pot cauza alergii, afectiuni ale pielii sau pot degrada mediul inconjurator.

Beneficiile utilizarii unor astfel de branduri de cosmetice sunt numeroase, iar noi iti prezentam mai jos cinci motive pentru care ar trebui sa le incluzi in rutina ta de ingrijire:

  • Pe langa ingrijirea pielii si sustinerea regenerarii celulelor, cosmeticele naturale au grija de mediul ambient. Producerea acestora nu presupune generarea de deseuri chimice, deoarece nu se folosesc produse petroliere in procesul de realizare. Mai mult, multe dintre aceste cosmetice naturale sunt ambalate in recipiente reciclate sau reciclabile.
  • Cosmeticele naturale au efecte de lunga durata. De exemplu, un produs pe baza de ulei de migdale are ingrediente active care actioneaza indelung, spre deosebire de un cosmetic obtinut din ulei mineral derivat din petrol. Cosmeticele naturale isi indeplinesc, asadar, functiile pentru care au fost formulate, iar rezultatele sunt vizibile mult mai rapid.
  • Cosmeticele conventionale isi indeplinesc, poate, functia pentru care au fost create, insa efectele sunt si ele numeroase. Ingredientele chimice pot determina aparitia alergiilor, a rosetii si iritarii pielii. In cazuri mai grave, pot aparea dermatite si escoriatii la nivelul pielii. De cealalta parte, brandurile de cosmetice naturale nu au astfel de efecte secundare atunci cand sunt utilizate conform indicatiilor. Desigur, este important sa alegi cosmeticele potrivite tipului tau de piele si sa le aplici cu grija.
  • Cosmeticele naturale sunt mult mai bine tolerate de piele, se absorb in intregime si, in acelasi timp, nu infunda porii. Pielea respira, este mai permeabila si mai activa. Rasfoieste site-ul nostru si alege-ti cosmeticele naturale preferate!
  • Asa cum am mentionat in debutul articolului, cosmeticele naturale nu contin conservanti, arome sintetice, aditivi artificiali. Sunt, practic, 100% libere de toxine. Cosmeticele naturale au o compozitie apropiata mantalei lipidice a pielii, asa ca nimic nu este mai bun decat sa le folosesti si sa iti hranesti pielea de la exterior spre interior.

Se spune ca fiecare dintre noi foloseste pana la zece produse cosmetice in fiecare zi, asadar ne expunem pielea la numeroase substante in fiecare zi. De ce sa nu fie dintre cele mai bune ingrediente pe care natura ni le pune la dispozitie? Caci, pe langa beneficiile pe care le-am mentionat mai sus, trebuie sa stii si ca raportul calitate-pret al acestor produse bio/ecologice este unul foarte bun.  Nu ai nevoie de cantitati mari dintr-un cosmetic natural pentru ca acesta sa isi indeplineasca functia, asa ca te vei bucura mai mult timp de el.

Beneficiile merg chiar mai departe. Companiile care produc astfel de cosmetice practica, in general, un comert echitabil. Cu alte cuvinte, ele nu isi exploateaza lucratorii, mizeaza pe egalitatea dintre barbati si femei, respecta mediul inconjurator. Sunt aspecte pe care nu le constientizam cand ne aflam in fata unui „raft„ online cu produse cosmetice, dar care conteaza. Ai grija de pielea si sanatatea ta, ai grija de mediul ambient, acorda atentie celor implicati in industria cosmeticelor naturale, alege intelept, alege branduri de cosmetice naturale!