Breaking news

De ce să citeşti Biblia?

loading...

Lecturarea Bibliei este privita azi in diverse forme. Unii o considera un exercitiu demodat sau fanatism, in timp ce pentru altii continutul biblic reprezinta calea sigura catre bunavointa divina.

Prin mesajele complexe si adesea neintelese de cititori, aceasta este interpretata ca un cod de reguli si instructiuni in fata carora multi se blocheaza fara sa reuseasca sa treaca dincolo de cuvinte.

Nu ne mai putem ascunde, este un fapt dovedit de numeroase studii ca nu suntem un popor cucerit de placerea lecturii. Se arata clar ca in ultimii ani media celor care nu citesc deloc este de aproximativ 50%. In cadrul acestor sondaje se ilustreaza, totodata si faptul ca in topul celor mai iubite titluri se afla Biblia.

Cu toate astea, se dovedeste ca cele mai indragite carti nu sunt si cele mai citite de catre public. Explicatiile pentru care Biblia nu este atat de lecturata variza de la lipsa timpului pe care ar trebui sa il acordam laturii spirituale si religioase pana la scepticism sau dezinteres.

In cheie inversa, cititorii fideli raman la fel de apropiati fata de studiu biblic pentru convingerea ca Biblia poate face o diferenta reala in viata lor.

Biblia se gaseste in diverse versiuni: forme tiparite, electronice, audio, video, aplicatii pe telefon sau schite de studiu si intelegerea acesteia. Mai departe sunt prezentate motivele principale pentru care este necesar sa o citesti regulat.

Biblia este manualul ideal pentru trairea zilnica

Stilul de viata pe care trebuie sa il aiba un crestin este dictat aproape in totalitate de invataturile crestine. Exista multe comportamente si obiceiuri cu care am fost educati si care nu sunt chiar conform principiilor crestine. Pentru a le perfectiona si a ne indrepta catre o cale corecta, este important sa ne apropiem de principiile esentiale ale vietii pe care trebuie sa le urmam.

Structura biblica este una foarte precisa. Putem gasi porunci si legi date de prooroci in scopul de a ne mantui. De asemenea pildele oferite de Mantuitor se indreapta in aceeasi directie, de a educa si de a preciza care sunt aspectele ce trebuie sa le urmam. Acestea sunt sustinute de argumente care sunt redate prin motivele pentru care exista ceste reguli pe Pamant.

In cele din urma, putem observa si consecintele. Acestea sunt cel mai bine ilustrate prin puterea exemplului. Asadar, gasim numeroase relatari despre oameni care le-au urmat si care nu, precum si consecintele ce au existat asupra actiunilor lor.

Biblia incurajeaza

Cu toate ca cel mai adesea se vorbeste despre Scripturi ca fiind severe si drastice cu oamenii, cei mai multi dintre cititori gasesc o puternica alinare si intarire atunci cand le citesc. Stresul, furia, descurajarea, frustrarea, mania sau suferinta isi gasesc leacul in invataturile si sfaturile sfinte.

Biblia ne aminteste ca omul a fost creat din iubire si ca valorile despre care se vorbeste in continutul sau pot fi drumul catre mantuirea noastra.

Biblia te ajuta sa meditezi asupra vietii tale

De multe ori, trecem prin viata fara a observa si realiza ce ni se intampla. Indiferent ca facem lucruri gresite, nu ne dam seama si continuam sa le urmam, fara a ni se trage un semnal de alarma. Luand contact cu cuvintele sfinte, te regasesti in aproape fiecare invatatura si ocazia sa constientizezi si totodata sa regreti faptele rele pe care le-ai facut.

De unde sa faci rost de ea?

Libraria Marantha este disponibila online si ofera celor interesati o colectie de Biblii in diverse forme. Acestea dispun de o traducere fidela si coerenta, accesibila oricarui cititor pentru a nu intampina niciun obstacol in dorinta sa de lecturare, mai cu seama daca e prima citire. Tot in cadrul acestei librarii, se gasesc manuale si carti de studiu biblic pentru a facilita dezlegarea multiplelor semnificatii si mesaje crestine, atat pentru copii cat si pentru adulti.

loading...