Breaking news

De ce să alegi să pleci într-un city break

loading...

Devenite o modă și la români în ultimii ani, city break-urile iau amploare. Este mult mai convenabil, din mai multe puncte de vedere, să pleci câteva zile, poate chiar să prinzi și weekendul, ca să nu fii nevoit să îți iei două zile de concediu în plus. Dacă ai crezut până acum că nu ai bani sau timp să pleci într-o excursie, poate nu ai experimentat o ieșire de tipul city break. Află în continuare de ce este mai avantajos să pleci într-un loc nou pentru câteva zile și nu neapărat pentru o săptămână .

vacantaCa să vezi cât mai multe locuri din lume

Zilele libere dintr-un an sunt numărate, în afară de concediu, mai ai doar câteva oportunități să dai o fugă în afara orașului, deci un city break ar fi ideal pentru tine. În trei-patru zile ai timp suficient să vizitezi împrejurimile locurilor în care ajungi, să treci pe la muzeele care te interesează și îți va rămâne ceva timp și pentru o sesiune de shopping, în care îți poți lua suveniruri pentru tine și cei dragi ție. Astfel, dacă pleci o dată la două-trei luni într-o locație nouă din lume, vei reuși să vezi cel puțin trei zone noi. Îți imaginezi cât de mult înseamnă asta, când te vei uita, peste ani, înapoi?

Cheltuiești mai puțin

Atunci când stai câteva zile e normal să cheltuiești mult mai puțin decât atunci când pleci minimum o săptămână. Economia poate fi chiar de 50%, deci îți vei permite să vezi două locuri din lume cu tot atâția  bani. Caută din timp oferte și pleacă oricât de des poți, prin țară sau prin străinătate, pentru că cele mai mari bogății sunt în amintiri și experiențe, nu în bunuri materiale.

Atunci când mergi într-un city break, nu e nevoie să cheltuiești foarte mult, mai ales dacă te interesezi dinainte unde se mănâncă ieftin și bun. Micul dejun este de cele mai multe ori inclus deja în oferta agenției de turism, iar la prânz și cină te poți orienta către un local care nu are prețuri exagerate, astfel încât să îți permiți să guști cât mai multe și mai diversificate feluri de mâncare specifice zonei în care ești.

Te încarci rapid cu energie

Orice loc nou este o provocare pentru tine și te vei surprinde cu cât de pregătit ești să explorezi noi teritorii. Atunci când ieși din ritmul și rutina cu care ai fost obișnuit, organismul tău renaște și te simți plin de energie. Vei sta de vorbă cu oameni pe care nu i-ai mai văzut, vei folosi o limbă străină pentru a comunica, vei vedea locuri noi și vei experimenta alte senzații, deci e imposibil să nu îți dai un refresh total. Experimentează!

Răsfoiește cu atenție internetul și găsește un oraș care te tentează prin punctele sale de atracție turistică. Ia-ți partenerul de viață, prietenii sau întreaga familie și plecați într-o nouă aventură.

sursa foto: pixabay.com

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian