Breaking news

De ce să alegi o saltea ortopedică?

Nu de mult, durerile de spate erau asociate cu înaintarea în vârstă. Cu toate acestea, în zilele noastre tot mai multe persoane se confruntă cu durerea de spate, indiferent de categoria de vârstă din care fac parte.

De obicei, acest lucru este cauzat de sedentarism, de lipsa de mișcare, de timpul petrecut în fața laptopului sau pe scaun în general. Însă, există mai multe modalități pentru a ameliora durerea lombară. Una dintre acestea este folosirea unei saltele ortopedice. 

Dar ce este, mai exact, o saltea ortopedică? Cum ne poate ajuta aceasta cu durerile de spate?

Ce este o saltea ortopedică?

O saltea ortopedică este un tip de saltea specială care oferă suport articulațiilor. Aceste tipuri de saltele sunt recomandate persoanelor care sunt în proces de recuperare, vârstnicilor, atleților sau persoanelor active.

Saltelele ortopedice au o duritate moderata, ceea ce ajută la prevenirea disconfortului creat de greutatea noastră corporală.

Saltelele ortopedice sunt bune?

Deși găsirea unei saltele perfecte pentru coloana vertebrală este dificilă, de foarte multe ori saltele ortopedice sunt cea mai bună variantă. Aceste tipuri de saltele ajută la distribuirea egală a greutății corpului în timpul somnului pentru a preveni formarea punctelor de presiune în zonele gâtului, spatelui sau a șoldului.

Saltelele ortopedice sunt ceva mai scumpe decât cele obișnuite și sunt cam de greu de găsit deoarece există foarte multe saltele ortopedice false pe piață. Cu toate astea, dacă aveți ocazia să cumpărați o saltea ortopedică autentică, veți avea parte de foarte multe beneficii. Sunt o investiție excelentă pentru persoanele care vor să scape de durerile de spate, șold, sau gât.

De ce saltelele ortopedice sunt cea mai bună alegere pentru dormit?

Saltelele ortopedice sunt printre cele mai bune saltele de dormit datorită felului în care sunt create. Aceste saltele ajută la poziționarea corectă a coloanei vertebrale, motiv pentru care ne scăpa de presiunea pusă pe coloana vertebrală și a altor zone esențiale și susceptibile durerii.

În viața de zi cu zi, foarte mulți oameni fac greșeli care duc la durerea de spate. De la o poziție incorectă la calculator, la ridicarea incorectă a unor greutăți mari. Până și activitățile fizice zilnice ne afectează coloana vertebrală. 

Saltelele ortopedice ne oferă o șansă în plus să ne facem bine corpului nostru, în special spatelui. O saltea ortopedică ar trebui să fie moale în zona capului și a picioarelor, și mai tare în partea din mijloc.

Această structură concepută ajută la poziția naturală a coloanei vertebrale, și a corpului în general. Dacă doriți să evitați punctele de presiune din zone genunchilor, puteți să puneți o pernă între picioare pentru a maximiza efectele saltelei ortopedice.

Saltele ortopedice rezistă foarte mult

Pe lângă toate celelalte beneficii menționate mai sus, saltelele ortopedice au o durată de viață între 7 și 10 ani. Acest lucru este datorat materialelor de foarte bună calitate folosite la fabricarea lor. 

Există mai multe tipuri de saltele ortopedice pe piață, dar cea mai bună este cea concepută pentru a vă ajuta cu durerile sau disconfortul cu care vă confruntați. Spre exemplu, există saltele ortopedice pentru artrită, durere de spate, durere de șold, gât sau umeri, sciatică sau fibromialgie.

>