Breaking news

De ce să ai grijă de sănătatea ta mintală în 2022?

Cu toții știm că ultimii doi ani au fost grei pentru majoritatea oamenilor, mai ales din punct de vedere psihic. Pandemia de COVID-19, carantinarea în casă în mod repetat și impunerea unor condiții stricte au reușit să ne afecteze. Odată cu trecerea prin aceste evenimente,  mulți dintre noi am fost puși în situația de a ne regândi viața, am ajuns chiar să ne îndoim de noi și de cine suntem.

Totuși, dacă pe lista obiectivelor pentru 2022 ți-ai notat și faptul că vrei să ai multă grijă de sănătatea ta mintală, acesta este cel mai bun moment să începi. Pentru a reuși și a putea face acest prim demers, ședințele cu un cadru avizat sunt cele care te pot ajuta.

TOP 3 beneficii pentru care să faci psihoterapie individuală 

Pentru a înțelege de ce este bine să alegem acest tip de ajutor, trebuie să știm exact ce înseamnă și cum se realizează. Consilierea individuală se axează în general pe preocupările imediate sau din viitorul apropiat ale pacientului. Iată câteva probleme sau aspecte care pot rezolvate:

  • Înțelegerea și controloarea emoțiilor/fricilor;
  • Dificultățile de a gestiona stresul;
  • Conflicte interpersonale/conjugale;
  • Dezvoltarea personală și auto-realizarea;
  • Traume și experiențe anterioare.

Acestea sunt doar câteva exemple, însă în cadrul unei întâlniri de psihoterapie se pot discuta toate problemele cu care vă confruntați și pe care doriți să le rezolvați. Efectuarea unei ședințe de psihoterapie individuală se realizează între consilier și clientul în cauză.  De obicei aceasta poate avea durata cuprinsă între 40 și 50 de minute, totuși acest lucru depinde în totalitate de cabinetul la care vreți să apelați. Frecvența și perioada pe care întâlnirile se vor efectua, vor  fi stabilite ulterior de  către consilierul cu care lucrați. De asemenea, având în vedere contextul actual, mulți psihoterapeuților au început să realizeze astfel de ședințe și în mediul online, iar pentru unii oameni acest lucru poate fi benefic. În cazul în care doriți să apelați la specialiști, ClinicaAproape.ro, oferă numeroase servicii, atât fizic, cât și online.

Ce beneficii au astfel de ședințe?

  1. Dezvoltarea conștiinței de sine (self-awareness): Terapia individuală te poate ajuta să înțelegi de unde provin anumite sentimente, frici sau chiar traume și de ce acestea ne afectează. Mulți dintre noi nici nu realizăm în ce mare măsură am fost afectați în timpul vieții de anumite lucruri, iar conștientul nostru le-a însușit, făcându-ne rău. 
  2. . Poate ajusta sănătatea fizică: Automat când începi să te simți bine din punct de vedere mintal, starea fizică pe care o ai se îmbunătățește considerabil. Seara te poți odihni așa cum îți dorești fără a mai sta să te gândești obsesiv la toate problemele. Ziua îți poți realiza treburile fără a mai avea dureri de cap/migrene din cauza stresului sau a stărilor de anxietate.
  3. Îți poți îmbunătăți abilitățile de comunicare: Consilierea cu un psihoterapeut te poate ajuta să îți dezvolți o comunicare mai eficientă, dar totodată și să înțelegi și să rezolvi cauzele care stau la baza problemelor în relațiile interpersonale.

În societatea de astăzi mersul la un psihoterapeut poate părea ca fiind un lucru ciudat și un subiect tabu despre care nu se discută. Totuși, să apelezi la ajutor nu este o rușine și poate fi cea mai bună variantă atunci când nu știi ce să mai faci.

Sursă foto: Unsplash.com