Breaking news

De ce pictura pe numere este un hobby extrem de util

Da, pictura poate aduce beneficii mari, chiar si celor care, in 99% din timp, fac altceva. Si asta pentru ca pictura imbunatateste si celelalte activitati ale noastre. Si, totusi, de ce sa alegi sa petreci timpul liber in compania unei picturi pe numere?

Indiferent de profesia si pregatirea sa, oricine poate incepe sa picteze cu succes cu ajutorul unui kit de pictura pe numere. Chiar daca nu exista nicio indoiala cu privire la posibilitatea oricui de a picta, ar trebui sa stii ca a crea tablouri pe numere va fi benefic si pentru bunastarea ta.

Ar trebui sa incepi sa pictezi pentru ca:

  • Pictura iti imbunatateste concentrarea

Ai urmarit vreodata un copil in timp ce, inarmat cu markere si carti de colorat, intentiona sa coloreze sau sa deseneze?

Privind de la distanta, fara a deranja, il vei vedea total absorbit de acea activitate, de parca in acel moment nu ar fi nimic altceva in lume, sau cel putin, nimic altceva la fel de important. Ei bine, acea concentratie tipica copiilor care coloreaza poate fi reprodusa si de adulti.

Studii recente au aratat, de fapt, ca activitatea de colorare si, prin urmare, de pictura, care ne obliga sa ne gandim cu atentie intr-o singura directie, eliminand distractiile exterioare, ne ajuta sa redobandim concentrarea.

  • Pictura iti stimuleaza ambele emisfere ale creierului

Probabil stii deja ca creierul nostru are doua emisfere distincte, dreapta si stanga.

Cu siguranta nu vrem sa iti oferim o lectie de anatomie sau neurologie: trebuie doar sa ne amintim faptul ca emisfera stanga este cea dedicata logicii si rationalitatii, in timp ce cea dreapta, dimpotriva, este ocupata de procese care au legatura cu tratarea emotiilor si a creativitatii.

Pictura – si arta in general – are marele beneficiu de a conecta aceste doua emisfere, de obicei distincte si implicate in diferite activitati. Momentul picturii devine, prin urmare, o oportunitate de a urmari cele mai profunde ganduri! Iata un alt motiv pentru care ar trebui sa ridici pensulele in mana si sa pictezi!

  • Pictura ajuta la respectul de sine

Sunt cei care poate au prea mult, si sunt cei care, mai ales in momente specifice, nu par sa aiba nici macar o picatura. Vorbim despre stima de sine, care este foarte des pusa la incercare de mediul inconjurator si nu numai.

Pictura, in acest sens, poate fi privita ca o activitate de reincarcare, intrucat, incercare dupa incercare, progresul va fi de asa natura incat persoana respectiva sa creada in ea mai mult, dar mai dauga si satisfactia si placerea de a putea termina un tablou dupa zile intregi de munca!

De fapt, pictura ne ajuta sa ne oprim, sa ne detasam de lumea exterioara, sa eliberam mintea si sa ne dedicam noua insine.

Incearca si convinge-te si tu de beneficiile acestui hobby placut si folositor!