Breaking news

De ce nu mai sunt la modă mașinile berline?

loading...

Fără îndoială că pentru foarte mult timp maşinile berline au fost vehicule extrem de populare. Acest lucru se datorează faptului că, de obicei, au un consum decent, sunt suficient de spațioase, portbagajul este încăpător şi sunt destul de sigure.

Cu toate acestea, în ultimul timp societatea a făcut un mare „switch” către piața SUV-urilor. Drept urmare, mulți producători nu vor mai produce berline în anii ce urmează, deoarece considera că nu mai sunt la modă.

Dacă însă te-ai hotărât să-ţi iei o maşină berlină second hand sfatul nostru este să o verifici întâi pe platforma auto online carvertical.com/ro, unde vei afla tot ce trebuie să ştii despre istoricul acesteia. Astfel poţi preîntâmpina multe probleme, printre care: maşina să nu apară în baza de dată a vehiculelor furate, să nu aibă kilometrajul fraudat, dar şi afla informații despre vânzările anterioare ale acesteia (date, preţ etc.).

Unul dintre cele mai importante motive pentru care şoferii obișnuiau să achiziționeze maşini berline se datora economiei mari de combustibil. În prezent însă, mulți producători au făcut ca economia de combustibil a SUV-urilor să fie la fel de eficientă, dacă nu chiar mai eficientă decât berlinele. În plus, SUV-urile sunt mult mai spaţioase, fie că le folosiţi pentru naveta zilnică sau pentru excursii şi vacante. Aşa că mulți producători de maşini au decis să iasă de pe piața maşinilor berline și să se concentreze pe producerea de SUV-uri. Unele dintre maşinile berline care nu au mai fost fabricate încă din anul 2020 sunt (aceasta nu este o listă atotcuprinzătoare, iar modelele 2019 ale acestor vehicule sunt în continuare disponibile): Volkswagen Golf Alltrack, Volkswagen Golf SportWagen, Volkswagen Beetle, Audi TT, Toyota Prius C, Ford Fiesta, Ford Taurus, Nissan 370Z Roadster, BMW 3 Series Gran Turismo, BMW 6 Series Gran Turismo, BMW 6 Series Gran Coupe, Lincoln MKC, Lincoln MKT, Buick Cascadă, Buick LaCrosse, Jaguar XJ, Chevrolet Cruze, Chevrolet Impala, Chevrolet Volt, Cadillac CTS, Cadillac XTS.

Mulţi analişti chiar prevestesc sfârşitul maşinilor berline. Ca şi argumente, ei aduc faptul că actuala generaţie prefera maşinile mai mari, mai „rele”, cu mai mult spațiu şi mai multă putere, care să se preteze şi drumurilor accidentate sau înzăpezite. Iar de aceea ei aleg SUV-urile și crossover-urile, care au devenit din ce în ce mai populare, vânzările autoturismelor din această depăşind berlinele. Alţi experţi, dimpotrivă, sunt de părere că maşinile berline nu vor dispărea, ci doar vor evolua. Ca şi argumente ei aduc faptul că sunt mai puțin costisitoare şi distractiv de condus. În plus, sunt studii care arată că 55% dintre cumpărătorii care achiziţionează pentru prima dată un autoturism aleg o maşină berlina. Şi asta pentru că acestea sunt încă foarte populare printre șoferii noi, adică consumatorii mai tineri.

Indiferent însă dacă vă veţi cumpăra o maşină berlina sau nu, dacă aceasta este second hand este obligatoriu că mai întâi să verificaţi istoricul autoturismului. Puteţi face acest lucru online apelând la platforme auto precum carVertical, care oferă rapoarte complete despre istoricul vehiculului, incluzând înmatriculările, kilometri reali, accidente și daune, informații dacă mașina a fost furată, chiar și prețul pieței și multe altele.

loading...