Breaking news

De ce nu ajunge femeia la orgasm?

Conform specialiștilor, femeia ajunge mult mai greu sau deloc la orgasm față de bărbat. De aceea, de cele mai multe ori, preferă să-l mimeze din mai multe motive: să nu distrugă încrederea în sine a partenerului, să nu-i rănească orgoliul, din rușine, să nu fie judecate și lista poate continua.

Se știe deja de ce unele femei preferă să mimeze orgasmul, însă întrebarea fără răspuns este următoarea: care sunt cauzele lipsei orgasmului la femei?

Cauzele lipsei orgasmului la femei

De ce nu ajunge femeia la orgasm? Cauzele pot fi de natură fizică, de exemplu intervențiile în zona genitală sau lubrifierea insuficientă și psihologice. Trebuie luat în considerare faptul că și bărbații se pot lovi de aceste probleme, adică le poate fi greu să atingă orgasmul, nu este doar o problemă feminină.

La cauze fizice se poate adăuga și:

  • dezechilibrul hormonal (prea puțin testosteron, prea puțin estrogen),
  • scăderi rapide sau creșteri în greutate.

Cauze psihologice ale lipsei orgasmului

Tulburări afective

Principalele tulburări afective sunt anxietatea, depresia și tulburarea bipolară. Acestea nu afectează doar viața de zi cu zi, ci și viața intimă. Și da, refuzurile constante sau celebra replică mă doare capul, hai să amânăm au un sâmbure de adevăr.

Iar atunci când se întâmplă, femeia se poate simți jenată de faptul că nu a ajuns la orgasm și mimează. Sau nu se implică total pentru că nu reușește să se relaxeze.

Complexe fizice

Dacă nu se simte frumoasă, femeia nu se va simți bine în pat, mai ales dacă are anumite complexe fizice. Poate că bărbaților nu le pasă de celulită, vergeturi sau anumite semne din naștere, însă femeile sunt foarte conștiente de propriul corp, iar acest lucru le poate afecta destul de tare. Gânduri precum: nu arăt destul de bine sau la vârsta mea, nu ar trebui să arăt așa pot afecta serios viața sexuală a femeii.

Astfel, o femeie complexată nu se va relaxa în intimitate, iar încordarea cu siguranță nu o va duce la orgasm.

Presiune psihică

Dacă femeia pune presiune pe ea că de data asta trebuie neapărat să aibă orgasm, atunci nu se va întâmpla nimic spectaculos. Mai exact, presiunea o va îndepărta de marele moment.

În afară de cauze fizice și psihologice, femeia poate să nu ajungă la orgasm din cauza incompatibilității sexuale cu partenerul și/sau a timpului redus de preludiu și penetrare.

E foarte important ca bărbații să nu ia personal toate aceste lucruri, mai ales dacă află că partenera a mimat orgasmul. Oricum, este de respectat faptul că un bărbat a încercat cea mai bună miere pentru potență sau a citit păreri Dapoxetină pentru a-și ajuta partenera să se simtă bine în pat.

O femeie poate ajunge greu la orgasm și din cauza unor abuzuri sexuale care i-au marcat copilăria sau din cauza anxietății greu de gestionat.

Ce poate ajuta, în acest caz? Un partener iubitor și înțelegător, un regim alimentar sănătos, bogat în substanțe nutritive, mișcarea și un specialist cu care să discute despre problemele pe care le întâmpină.

>