Breaking news

De ce merită să implementezi e-learning în compania ta? Cum faci acest lucru în doar câțiva pași?

Angajații tăi au nevoie de pregătire – nu există nici o îndoială în acest sens. Aceasta este necesară atât la început, când sunt introduși în specificul operațiunilor companiei, cât și ulterior, pentru a-și consolida competențele și a câștiga motivație pentru a acționa.

Ce ar trebui să afli despre e-learning?

Dacă ești în căutarea unor schimbări în companie, implementarea unor soluții e-learning poate fi ceea ce ai nevoie, căci aceste cursuri sunt mult mai economice și mai eficiente decât cele tradiționale.

E-learningul nu este o soluție nouă, existând pe piață de câteva decenii, dar abia acum se poate spune că aceste cursuri digitale devin un concurent cu adevărat puternic al cursurilor tradiționale. Se spune, că până în 2026, valoarea globală a acestora va avea o creștere medie de 14,6 anual, ajungând la 373 milioane USD.

Chiar și în afară de statistici, este suficient să te uiți la modul în care piața a fost afectată de pandemia de coronavirus. Această situație neașteptată a accelerat procesul de digitalizare. Ea a mai demonstrat că, deși contactul uman este încă o valoare extraordinară, multe lucruri pot fi făcute de la distanță. Și acest lucru este adesea mult mai eficient decât la birou.

Una dintre disciplinele în care realitatea digitală are un avantaj din ce în ce mai mare este e-learning. Folosirea acestuia este o șansă pentru:

 • economisirea timpului necesar pentru organizarea cursurilor, precum și pentru adunarea angajaților într-un singur loc;
 • creșterea eficienței învățării, căci cercetările arată că informațiile reținute în timpul unui curs online sunt de 6-7 ori mai multe decât în cazul unui curs tradițional;
 • reducerea costurilor procesului de instruire, prin eliminarea cheltuielilor organizaționale sau a celor legate de cooperarea cu formatori externi;
 • organizarea unor cursuri, astfel încât să fie posibilă stabilirea unor căi specifice de dezvoltare pentru angajați și supravegherea progresului acestora.

Care sunt principiile de bază pentru implementarea e-learningului?

Fiecare companie operează pe propriul model de afaceri. Prin urmare, nu există o modalitate unică, complet standardizată, de a implementa e-learningul în compania ta. Prin urmare, merită să știi cum poate arăta acest proces. Trebuie să îți amintești că deși poate fi puțin diferit în fiecare caz, principiile de bază sunt aceleași:

 • definește clar nevoile companiei tale și stabilește pentru ce ai nevoie de o platformă de e-learning;
 • consultă angajații, cerându-le un feedback sincer;
 • pregătește un program de curs inițial;
 • alege o platformă de e-learning;
 • pregătește cursurile digitale;
 • testează cum funcționează cursurile;
 • începe e-learning;
 • modifică și dezvoltă cursurile online pe platformă, adăugând noi materiale.

Vrei să implementezi e-learning în compania ta? Acum este momentul perfect pentru a face asta. Chiar dacă angajații tăi sunt la birou zi de zi, instruirea pe platforma LMS le va fi utilă și îi va ajuta să își îmbunătățească dezvoltarea.