Breaking news

De ce geamurile termopan trebuie reglate diferit în funcție de sezon? Află informații corecte de transmis clienților tăi

Coordonezi o firmă în domeniul construcțiilor sau te ocupi de amenajări interioare, finisaje la cheie, anvelopări de blocuri, clădiri rezidențiale, sedii de instituții? Află în continuare cum să lucrezi cu tâmplărie termopan și de ce să reglezi diferit geamurile termopan în funcție de sezon: primăvară-vară, toamnă-iarnă.

Tâmplărie PVC, ferestre cu geam termopan – soluții constructive eficiente energetic

Indiferent de domeniul în care activezi, ai observat dezvoltarea pe care au înregistrat-o în ultimii ani proiectele de construcții, amenajări și consolidări de clădiri. Se pune accent pe creșterea eficienței energetice, a nivelului de confort și siguranță pentru oamenii care locuiesc sau muncesc în incintele respective. În acest context, este necesară utilizarea unor elemente de tâmplărie PVC cu înalt nivel calitativ, la un preț accesibil și cu respectarea standardelor internaționale în domeniul construcțiilor și al izolațiilor termice.

Se recomandă colaborarea cu producători și distribuitori de geamuri termopan ce au certificarea internațională IFT pentru profile, sticlă, feronerie. Astfel, poți asigura clienții tăi că beneficiază de produse premium și servicii de calitate, în orice sezon, anotimp, condiții meteorologice ș.a. De exemplu, controlul de calitate pentru ferestre și uși exterioare cuprinde testarea durabilității mecanice prin 15.000 de cicluri de deschidere și închidere. În plus, sunt testate rezistența mecanică, permeabilitatea aerului și etanșeitatea diferitelor modele de ferestre cu tâmplărie PVC și geam termopan.

Reglarea geamurilor termopan în funcție de sezon

Geamurile termopan trebuie reglate diferit în funcție de sezon, pentru a face față variațiilor de temperatură și umiditate care apar în diferite perioade ale anului. Iată câteva motive pentru care reglajul geamurilor termopan trebuie adaptat la anotimp și la condițiile de climă din zona respectivă:

Variații de temperatură

Temperaturile exterioare variază semnificativ între sezoane. În timpul verii este necesară reglarea geamului termopan, pentru a permite o mai bună circulație a aerului și pentru a reduce încălzirea excesivă a interiorului. În schimb, în timpul iernii, o etanșeitate mai bună ajută la reducerea pierderilor de căldură.

Expansiunea și contracția materialelor

Materialele din care sunt fabricate geamurile termopan și cadrele lor pot suferi modificări dimensionale în funcție de temperatură. În sezonul cald, materialele pot să se dilate, ceea ce poate afecta ajustările inițiale ale geamului. Prin urmare, sunt necesare reglaje pentru a compensa aceste modificări și pentru a menține etanșeitatea și funcționalitatea corespunzătoare.

Umiditate

Umiditatea din aer influențează caracteristicile constructive ale geamurilor termopan. În timpul sezonului umed, poate apărea condens pe suprafața exterioară a geamului. În astfel de cazuri, ajustarea ventilației reprezintă o soluție eficientă de reducere a umidității excesive și de prevenire a formării condensului.

Ciclul zilnic de temperatură

În unele regiuni, există variații semnificative de temperatură între zi și noapte. Reglarea corespunzătoare a geamurilor termopan pentru a face față acestor variații  contribuie la menținerea confortului interior și ajută la creșterea eficienței energetice a clădirii respective.

Controlul eficient al încălzirii sau răcirii

În funcție de sezon, geamurile termopan pot fi reglate pentru a maximiza sau minimiza transferul de căldură. În timpul iernii, este important să se optimizeze izolarea termică. Pe durata sezonului cald, reglarea geamurilor termopan se realizează pentru o mai bună ventilație și reducerea încălzirii solare.

Ia în considerare detaliile prezentate și informează-ți clienții despre importanța reglării geamurilor termopan în funcție de sezon. Planifică revizii periodice pentru verificarea elementelor mecanice, a pieselor de feronerie și a garniturilor de cauciuc. Prezintă clienților caracteristicile tehnice și constructive necesare pentru sisteme de tâmplărie PVC cu geamuri termopan. Fie că este vorba despre ferestre sau uși, pune accent pe calitatea sticlei și gradul de etanșare. Astfel oamenii vor beneficia de case eficiente energetic, în orice sezon și se vor bucura de un stil de viață sustenabil.

Sursa foto: Shutterstock

>