Breaking news

De ce este importanta gramatica limbii romane pentru oricine

 

Obiectivul studiului gramaticii, in scoala, este imbogatirea limbajului, dezvoltarea artei comunicarii, stimularea interesului copilului pentru limba si satisfacerea nevoii sale de integrare din ce in ce mai mare in societate. Studierea gramaticii ii ajuta pe copii sa devina constienti de aspectele limbajului pe care il cunoaste deja, in special ordinea, structura si compozitia acestuia.

Gramatica pentru gimnaziu urmareste studiul vorbirii si analiza cuvintelor. Cu studiul cuvantului, examinam cuvintele individuale si posibilele modificari ale acestora prin intermediul sufixelor sau prefixelor. Lucram cu substantive masculine, feminine si neutre, singular si plural, modificate, compuse, colective etc.

Gramatica limbii romane este complexa si uneori dificila. Insa cu manualele si culegerile potrivite, studiul va fi mult mai usor si productiv.

Analiza gramaticala consta in prezentarea tuturor partilor vorbirii, adica analiza cuvintelor pe baza functiei lor. Copiii invata astfel ca fiecare cuvant are propriul rol in propozitie si trebuie plasat intr-o anumita ordine daca vrem ca propozitiile noastre sa aiba sens. Prin urmare, ei simt ca limbajul are o structura invizibila care il sustine. Cartile de gramatica limbii romane pentru gimnaziu disponibile la universenciclopedic.ro servesc, in primul rand, pentru a stimula interesul copiilor pentru gramatica. Acest interes ii poate determina apoi sa foloseasca texte gramaticale adecvate, pentru a obtine mai multe informatii. Cartile de gramatica reprezinta un instrument care serveste la izolarea si sublinierea diferitelor parti ale vorbirii.

Lucrul asupra limbajului este paralel cu cel al gramaticii. Limbajul este conectat la gandire, este instrumentul inteligentei. Copiii au nevoie de un limbaj din ce in ce mai precis pe masura ce nevoile lor de comunicare cresc. In anii de scoala primara si gimnaziala, ei intra in contact cu diferite domenii ale cunoasterii si culturii, iar acest lucru ii determina sa doreasca sa-si imbunatateasca si sa aprofundeze vocabularul, datorita necesitatii aprofundarii unor termeni utili pentru a descrie interlocutorilor ceea ce stiu.

A folosi corect limba vorbita si limbajul scris reprezinta o deprindere nu numai utila, ci obligatorie pentru viitorul copiilor, ce nu trebuie subestimata nici de copii, nici de parinti si nici de profesori. Alege cele mai bune si complete carti de gramatica de la universenciclopedic.ro!