Breaking news

De ce este important sa apelam o firma de servicii funerare in cazul unui deces?

Orice persoana, intr-un anumit moment al vietii, se vede pusa la grea incercare, in special atunci cand se confrunta cu un deces.

servicii funerare

In aceste clipe de tristete, pierderea unei rude sau a unui prieten apropiat ne poate afecta profund, motiv pentru care este important sa nu cadem prada disperarii sau deznadejdii, ci sa ne luam inima in dinti si sa apelam o firma de servicii funerare, care dispune de experienta necesara in aceste situatii.

Cu toate ca, in trecut, se putea face apel mai degraba la rude sau la vecini, astazi, deoarece trebuie sa respectam un anumit cadru legislativ, va trebui sa optam pentru o firma de servicii funerare care are cunostinte solide inclusiv in domeniul legal. Astfel, casa de pompe funebre se va ocupa de toate aspectele legislative ale decesului, pentru a asigura o inmormantare demna de amintirea celui plecat dintre noi.

Una dintre procedurile care ne pot da personal batai de cap este obtinerea ajutorului de deces, care a fost majorat acest an cu aproximativ 1.000 de Lei. Pentru acest lucru, firma de servicii funerare va trimite un cadru medical specializat, pentru a face constatarea decesului. Acest lucru serveste emiterii unui certificat medical constatator de deces (CMCD), care ne va ajuta sa intram in posesia ajutorului de deces.

Astfel, pentru a obtine cat mai rapid ajutorul de deces, va trebui sa avem asupra noastra o serie de documente, alaturi de talonul de pensie al persoanei trecute in nefiinta. Iata care sunt actele necesare obtinerii rapide a ajutorului de deces:

  • cerere scrisa;
  • actul de identitate al solicitantului;
  • certificatul medical constatator de deces;
  • acte de stare civila ale solicitantului, din care sa rezulte relatia de rudenie cu decedatul sau, dupa caz, acte care atesta calitatea de mostenitor, tutore sau curator;
  • dovezi privind suportarea cheltuielilor cu inmormantarea (factura de la firma de servicii funerare sau de transport funerar international, factura de la preotul care a sustinut slujba de inmormantare).

Avand informatiile din domeniul legislativ la zi, firma de servicii funerare se va ocupa de toate procedurile necesare, respectand atat legislatia in curs, cat si obiceiurile traditionale romanesti. In timpul derularii acestor proceduri, dumneavoastra veti avea timpul necesar pentru a fi aproape de cei dragi, care au nevoie de sprijinul dumneavoastra in aceste clipe grele.

Acestea nu sunt singurele beneficii pe care ti le poate aduce firma de servicii funerare. Alaturi de respectarea intocmai a legislatiei, casa de pompe funebre va va pune la dispozitie pachete complete pentru inmormantare, de dulce sau de post, in conformitate cu perioada din an. De asemenea, firma de servicii funerare va furniza si aranjamentele florale, de la coroane pana la buchete si jerbe cu mesaj personalizat.

Pentru a beneficia de experienta unei case de pompe funebre profesioniste, puteti face apel la Casa Bucur – www.funerarii-bucuresti.ro, care se va ingriji cu empatie si profesionalism pentru ca toate procedurile sa fie respectate intocmai! Astfel, puteti lasa grijile si greutatile pe seama firmei de servicii funerare, care va face tot ce este necesar pentru a-i asigura celui plecat dintre noi o inmormantare demna de amintirea sa!

>