Breaking news

De ce este important sa apelam la o firma de servicii funerare pentru obtinerea ajutorului de deces?

Disparitia dintre noi a unei persoane dragi este un eveniment de multe ori neasteptat, care ne poate afecta profund.

Din acest motiv, este important sa nu ne lasam cuprinsi de tristete si deznadejde, ci sa actionam cat mai rapid cu putinta, pentru a-i ajuta pe cei indurerati sa organizeze o inmormantare care sa ii cinsteasca amintirea celui plecat dintre noi.

Cel mai indicat lucru pe care il putem face in aceste momente de durere este sa apelam la o firma de servicii funerare, de preferat din acelasi sector in care locuim. Astfel, daca, de exemplu, avem domiciliul in Dristor sau in Vitan, este bine sa facem apel la o firma de servicii funerare sector 3, care va raspunde cu eficienta si profesionalism doleantelor noastre.

Firma de servicii funerare din sectorul 3 se va ocupa de toate amanuntele ce tin de organizarea inmormantarii, inclusiv de birocratie si de obtinerea ajutorului de deces, foarte important in cazul de fata.

Ce categorii de persoane beneficiaza de ajutorul de deces?

Acest ajutor se acorda numai in cazul in care persoana trecuta in nefiinta se incadreaza la urmatoarele categorii:

– Angajat (functionar public)

– Pensionar

– Somer

– Militar

– In cazul in care unul din membrii familiei este asigurat

Fiind o suma fixa, stabilita prin Legea 3/2018, ajutorul pentru deces este in valoare de 4.162 de Lei, pentru pensionari si persoanele asigurate, sau de 2.081 Lei, pentru persoanele care nu sunt asigurate sau pensionare, insa in familie exista pensionari sau alte persoane asigurate.

Cum se obtine ajutorul de deces?

servicii funerare

Pentru a intra in posesia sumelor mentionate mai sus, tot ce trebuie sa faceti este sa va prezentati la firma de servicii funerare din sectorul 3 cu talonul de pensie al persoanei decedate. Casa de pompe funebre va demara indata toate procedurile necesare, pentru ca dumneavoastra sa puteti beneficia de acest ajutor in cel mai scurt timp. Iata care sunt documentele necesare, pentru ca firma de servicii funerare sa poata demara acest proces de obtinere a ajutorului de deces:

– actul de identitate al solicitantului;

– cerere scrisa;

– certificatul de deces;

– actele de stare civila ale solicitantului din care sa rezulte relatia de rudenie cu decedatul sau, dupa caz, acte care atesta calitatea de mostenitor, tutore sau curator;

– dovezi privind suportarea cheltuielilor cu inmormantarea (factura de la firma de servicii funerare sector 3 sau de transport funerar international, factura de la preotul care a sustinut slujba de inmormantare).

In urma obtinerii acestor documente, firma de servicii funerare sector 3 va da startul procedurilor legale  pentru eliberarea rapida a ajutorului de deces. Aceasta procedura poate fi dusa la capat doar cu ajutorul unui cadru medical specializat, in ale carui atributii se regaseste constatarea decesului, precum si eliberarea unui certificat de atestare a decesului. Acest document este necesar pentru a obtine ajutorul de deces.

In situatia in care nu faceti apel la o firma de servicii funerare, trebuie sa stiti ca dosarul pentru acordarea ajutorului de deces poate fi depus doar daca este insotit si de o factura primita in urma achizitionarii unui sicriu. In cazul in care nu aveti aceasta factura, se poate depune si o declaratie pe proprie raspundere de suportare a cheltuielilor cu inmormantarea, autentificata la notar.

In Bucuresti, dosarele se pot depune la Casa de Pensii ( CNPAS ). De aceea, va recomandam sa faceti apel cu incredere la o firma de servicii funerare din sectorul 3, care se va ingriji ca dumneavoastra sa puteti dispune in cel mai scurt timp de acest ajutor substantial. Mai mult, firma de servicii funerare se va ocupa cu profesionalism si empatie de toate cele necesare unei bune planificari a inmormantarii.

>