Breaking news

De ce este esential sa optezi exclusiv pentru implanturi dentare cu incarcare imediata?

Pentru a te bucura de o stare excelenta de sanatate pana la o varsta inaintata, trebuie sa reactionezi prompt, de fiecare data cand te confrunti cu o problema. De exemplu, indata dupa pierderea unui dinte este recomandat sa mergi la cabinetul stomatologic pentru a afla ce implanturi dentare ti se potrivesc. In acest fel, vei evita aparitia a numeroase complicatii nedorite.

implanturi dentare

Datorita dezvoltarii permanente a cercetarii si a tehnologiei, medicii dentisti sunt capabili, la randul lor, sa rezolve problema mai repede decat ai crede ca este posibil. Cea mai eficienta solutie, din punct de vedere al timpului, este reprezentata de diferitele implanturi dentare rapide care se pot incarca imediat – fie in aceeasi zi cu operatia de insertie, fie in cel mult 24 de ore – cu lucrari dentare provizorii fixe, care arata exact ca niste dinti definitivi.

Datorita acestei proceduri, pacientul beneficiaza de dinti ficsi pe toata durata tratamentului, astfel incat este capabil sa zambeasca, sa vorbeasca si sa manance normal. Dupa o perioada cuprinsa intre 2 si 4 luni, tot ce mai are de facut este sa revina la cabinet pentru lucrarile definitive, adica dintii ficsi cu care va ramane pe termen lung, realizati din compozit, portelan, zirconiu, ceramica sau orice alt material pe care il alege, dupa ce se consulta cu medicul.

Avantajele unor implanturi dentare cu incarcare imediata

Pe langa rapiditatea cu care se desfasoara tratamentul si proteza fixa disponibila in cel mult 24 de ore de la inserare, exista si alte beneficii majore. De exemplu, numerosi pacienti apreciaza faptul ca nu este nevoie de efectuarea unor proceduri de aditie de os, ceea ce elimina timp suplimentar de asteptare.

In plus, procedura utilizeaza un numar redus de implanturi dentare, fata de solutiile clasice. Este vorba, de regula, de inserarea a 4 pana la 6 suruburi pentru fiecare arcada dentara.

Pe cat de rapid este tratamentul, pe atat se dovedeste de longeviv. Pacientii folosesc cu succes lucrarea fixa definitiva timp de mai multe decenii, de multe ori chiar pe parcursul intregii vieti. Ei nu mai au nevoie de alte proceduri stomatologice, ci trebuie doar sa respecte regulile normale de igiena dentara si sa faca vizite de rutina la dentist, pentru controale periodice.

Sistemul le este recomandat persoanelor edentate, adica acelor pacienti care nu mai au deloc dinti pe o arcada. El este potrivit si pentru cei care mai au doar putini dinti, cu indicatie de extractie.

implanturi dentare

Principalele tipuri de implant cu incarcare imediata

Clinicile stomatologice moderne le ofera pacientilor diferite solutii, intre care pot sa opteze in functie de mai multe elemente, precum cauza pierderii dintilor, varsta, bugetul sau unele preferinte personale.

Sistemul german Fast & Fixed Bredent foloseste atat implanturi dentare drepte, cat si inclinate in unghi de 35 de grade, pe care lucrarea fixa este atasata la 24 de ore dupa operatie.

Implanturile INNO, produse in Coreea de Sud, folosesc o tehnologie speciala, care accelereaza procesul de integrare in os a suruburilor. In acest scop, tehnologia factorilor de crestere PRGF-Endoret foloseste plasma bogata din sangele pacientilor.

Poti opta pentru oricare dintre aceste tehnologii, precum si pentru implanturi dentare subperiostale sau pentru sistemele cunoscute sub numele de Megagen sau Nobel Biocare. Mergi la o clinica stomatologica, cere sfatul medicului si vei afla care este cea mai buna solutie pentru tine si sanatatea ta, pe termen lung!

>