Breaking news

De ce avem nevoie de separator hidrocarburi?

Separatoarele de hidrocarburi au rolul de a prelua toata cantitatea de apa de pe platformele betonate, parcuri industriale, parcari, ateliere, santiere si diverse service-uri, unitati industriale si aeroporturi, dar si spalatorii si altele si de pe sosele cu ajutorul rigolelor si caminelor aferente dar si de a le separa de toate reziduurile de hidrocarburi si permit mai departe ca apa uzata sa se poata scurge in canalizare.

Toate reziduurile de natura petroliera se retin in interiorul separatoarelor prin fltrele acestuia prin care se trece initial apa uzata. Este foarte important sa existe un sistem de separare precum un separator hidrocarburi pentru apele uzate de reziduuri periculoase pentru a fi protejat mediul inconjurator si sanatatea publica. De asemenea sistemele acestea au nevoie de curatare si de ecologizare cel putin o data la 6 luni pentru a functiona in mod eficient.

Ce este clapeta antiretur

Clapeta antiretur actioneaza ca o supapa de sens, inchizand etans conducta de scurgere in caz de inundatii, infundarea conductelor sau in situatia in care tubulatura de scurgere nu face fata debitului. Montand un astfel de mecanism se pot evita tot felul de evenimente nedorite, precum inundatiile sau  evitarea mirosurilor neplacute ce pot sa apara in cazul defularilor de mica anvergura. Rolul supapei, in astfel de cazuri, este sa inchida bransamentul, debransand efectiv instalatia de scurgere, de la sistemul de canalizare la care este racordata.

Clapeta de sens antirefulare pentru canalizare cu bila are diametrul de 50 de mm. In momentul refularii, bila flotanta este impinsa de jetul de apa ce vine din sensul opus celui normal de scurgere si blocheaza scurgerea, prin etanseizarea ei pe o garnitura din teflon. Clapeta antirefulare este prevazuta cu doua capace pe filet, stanga, dreapta, cu rol de usi de vizitare. In cazul inundarii clapetei de refulare, ea poate fi usor desfundata, indiferent de pozitia in care este montata.

Alte sfaturi pentru casa ta

Atunci cand vrei sa iti amenajezi baia dupa cele mai moderne standarde, un dus fara cadita si o rigola dus sunt un must-have care se regaseste in cerintele multor proprietari si in sugestiile a numerosi designeri de interioare. Rigolele de dus sunt produsele complementare de care ai nevoie atunci cand te decizi sa instalezi un dus tip walk-in, acestea reprezentand aceea nota de eleganta de care are nevoie o baie moderna si confortabila.

O rigola de dus confectionata integral din inox, care se remarca prin dimensiuni mici, adecvate oricarei bai din orice tip de apartament, dar si printr-o constructie solida si rezistenta. Avand in vedere usurinta in curatare, garantata partial prin existenta sitei de par la intrarea in sifon, este una dintre cele mai bune alegeri pe care le-ai putea face.