Breaking news

De ce avem nevoie de aparate dentare?

loading...

Dintii nostri devin mai puternici si mai rezistenti daca sunt ingrijiti in permanenta. Nu sunt suficiente doar o curatare cu o pasta de dinti recomandata de stomatolog, un periaj corect si cateva vizite la un medic stomatolog. Ingrijirea danturii este un proces complex care implica inclusiv refacerea dintilor cu probleme si purtarea unui aparat dentar profesional.

stomatologAparatele dentare sunt obligatorii practic la orice varsta, atata vreme cat pacientul are o dantura ce nu permite o ocluzie corecta, predispusa la afectiuni grave din cauza dintilor incorect pozitionati. Aranjarea dintilor pe maxilare influenteaza si vorbirea, procesul de mestecare a mancarii, modul in care arata fata umana. Pe langa toate acestea dintii incorect pozitionati, fie prea ingramaditi, fie prea distantati pot face „loc” unei paradontoze si unor infectii care determina prezenta unor carii profounde mai greu de depistat. Montarea aparatelor dentare se realizeaza doar in clinici de stomatologie, cu e si Orto Implant, de exemplu, acolo unde medicii specialisti cu experienta pot sa ofere asistenta si informatii despre purtarea si ingrijirea aparatelor de calitate. Montarea lor este nedureroasa, doctorul stomatolog va „activa” aparatul si il va strange pe masura ce trec saptamanile, urmand ca la final pacientul sa aiba toti dintii readusi in pozitiile firesti.

Motive pentru care ar trebui sa purtam aparatele dentare?

De ce avem nevoie de aparatele dentare? In primul rand pentru ca ne putem asigura un zambet perfect si o dantura ingrijita. In al doilea rand aparatele dentare ne ajuta sa nu mai avem nevoie atat de des de dentist, evitam carii sau afectiuni ale gingiilor cauzate tocmai de pozitionarea incorecta si imposibilitatea unui periaj normal. In al treilea rand avem nevoie de aparate dentare profesioniste si pentru ca pe masura ce imbatranim dintii nostri au tendinta sa isi piarda din calitati, intretinerea lor fiind tot mai dificila, iar o pozitionare corecta pe maxilare nu face decat sa ne ajute sa avem o dantura pe care sa ne putem baza oricand. Cele mai populare doua variante de aparate de acest tip sunt cele fixe si mobile, disponibile la preturi bune la OrtoImplant, clinica stomatologica cu echipamente de ultima generatie si tehnologii moderne de interventie in cele mai dificile cazuri. Medicii dentisti de la OrtoImplant participa tot timpul la specializari si cursuri, seminarii in strainatate, sunt la curent cu cele mai moderne modalitati de interventie, asigurand astfel o calitate superioara in privinta serviciilor prestate. In plus, la OrtoImplant tratamentele sunt personalizate, experienta vasta in domeniu permite stabilirea unui diagnostic corect in timp util.

Fix sau mobil? Ce aparat dentar ti se potriveste si cand il purtam?

Aparatul dentar fix este mai ieftin, este special pentru corectie ortodontica, montarea e rapida, in numai mult de 60 de minute. Este recomandat pacientilor cu varste intre 7 si 17 ani, la varste mai mari se prefera solutiile ceramice si invizibile. Odata montat el se poarta permanent si permite o vorbire aproape normala, evident, cu limitarile impuse de prezenta unui corp strain la nivelul dintilor. Cel mobil nu are o eficienta atat de mare precum cel fix, nu e pentru cazurile grave, insa influenteaza cresterea maxilarului si a mandibulei, fiind ideal pentru largirea arcadelor. Aparatul mobil nu de poate indeparta fara ajutor medical, se poarta pe o perioada mai lunga de timp si poate corecta doar defectele mai simple. Dintre avantajele generale ale aparatelor dentare amintim si deplasarea controlata a directie de crestere pentru toata dantura, rezultatele vizibile la finalul tratamentului, permanenta lor si indreptarea, corectarea si alinierea pozitiei dintilor, chiar si cand avem probleme ereditare la nivel dentar.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian