Breaking news

De ce Arsenal este cea mai valoroasă echipă din Europa League în momentul de față

Arsenal este unul dintre cele mai în formă cluburi din lume la ora actuală. Un start de sezon cu adevărat de vis pentru tunari în Premier League, cu șase victorii din șapte partide, i-a propulsat direct în vârful clasamentului însă asta este pe merit. Jocul echipei este cu adevărat strălucitor, iar Mikel Arteta ar trebui să fie încântat de ce vede pe teren.

Fanii echipei cu siguranță că sunt încântați pentru că stadionul este plin meci de meci și nu doar atât, însă și atmosfera este pe măsură, de fiecare dată. Astfel, acest start de sezon este unul de vis pentru echipa din nordul Londrei.

Tocmai de aceea, Arsenal este și marea favorită pentru a câștiga Europa League în acest sezon. Dacă te simți încrezător, pariază pe Europa League aici, iar cu o cotă de 5.00, Arsenal este alegerea cea mai inspirată pe care o poți face în acest moment.

 Care sunt argumentele pentru asta? Citește în continuare ca să afli!

  1. Mikel Arteta și susținerea de care beneficiază

Realitatea este că Mikel Arteta era o mare necunoscută atunci când a ajuns în nordul Londrei ca antrenor. Sigur că spaniolul era o legendă pe teren, dar ca antrenor, acesta era primul lui club ca principal. Tocmai de aceea, multă lume s-a îndoit de calitățile sale. Rezultatele nu au fost grozave. Însă conducerea l-a susținut mereu și a avut răbdare cu el, iar acum se văd roadele acestei abordări înțelepte. Tocmai de aceea, Arteta a coagulat deja o echipă solidă, și-a construit relații cu jucătorii și ei știu ce vrea de la ei. Astfel, este unul dintre cei mai buni antrenori din Europa League, fiind și într-o poziție excelentă: are deja două sezoane la activ la Arsenal și experiența necesară.

2. Lotul

Arsenal are, în acest moment, cel mai bun lot din Europa League. Sunt puține formații care se pot lăuda cu talentele de care beneficiază Arsenal. Bukayo Saka are potențialul să fie un jucător de talie mondială, Gabriel Jesus și Martin Odegaard pare că sunt deja, William Saliba joacă la nivelul lui Fabio Cannavaro chiar dacă e extrem de tânăr. Este greu de găsit un punct slab în acest lot pus la punct atât de bine de Mikel Arteta. Spaniolul a reușit să construiască o echipă foarte solidă și se văd rezultatele.

3. Gabriel Jesus

Am vorbit mai sus de lot, însă dintre toți, cea mai mare îmbunătățire în acest sezon este Gabriel Jesus. Brazilianul a schimbat totul în jocul tunarilor. Contează enorm să ai un atacant de careu pe care să te poți baza și care să fie capabil să înscrie constant, să se pună în cele mai bune poziții, dar să și ofere pasele decisive atunci când este momentul. Jesus este capabil să facă toate aceste lucruri și odată eliberat de jocul pe flanc, așa cum era forțat la Manchester City, și-a demonstrat toate calitățile. 

Așadar, acestea sunt cele trei argumente pentru care Arsenal va cuceri în acest sezon Europa League. 

sursa foto: unsplash.com