Breaking news

De ce ai nevoie pentru excursii familiale ieftine şi de neuitat

loading...

O dată cu sosirea verii, inevitabil gândul ne duce către o vacanţă, către acel moment de relaxare şi în ciuda faptului că multe din dorinţele noastre implică costuri suplimentare, costuri pe care de cele mai multe ori nu ni le permitem. Însă există şi varianta acelor excursii ieftine şi de neuitat pentru persoanele care nu dispun de un buget considerabil. În cele ce urmează vom urmări câteva sfaturi utile.

Sfaturile de mai jos pun accent în principiu pe ceea ce aveţi nevoie pentru a merge într-o excursie familială ieftină şi de neuitat, dar şi pe ce ar trebuie să faceţi în momentul în care aţi ajuns la destinaţie pentru a vă putea încadra în suma de bani de care dispuneţi la momentul respectiv.

În primul rând este recomandat să nu organizaţi vacanţe familiale în weekend. Cel mai bine şi mai benefic pentru dumneavoastră şi pentru bugetul dumneavoastră este să călătoriţi în timpul săptămânii, asta dacă nu optaţi pentru vacanţe care se întind pe o perioadă lungă de timp (câteva săptămâni, ceea ce implică automat şi weekendurile). Motivele sunt simple:

  • Cazarea este mai ieftină la începutul săptămânii, întrucât majoritatea hotelierilor acoperă pe cât posibil locurile care au rămas libere.
  • În general, oraşele sunt mai puţin aglomerate în timpul săptămânii în comparaţie cu weekendurile
  • Preţurile mai accesibile şi mult mai mici, întrucât în weekend acestea se dublează, mai ales dacă este sezon de vârf.

De asemenea, este recomandat să nu călătoriţi în perioada de varf a sezonului turistic şi asta pentru că preţurile transportului, a mâncării, a cazării per total sunt mult mai ridicate. Aşadar, vara este recomandat să călătoriti fie în iunie, fie în septembrie. În aceste două luni veţi reuşi să evitaţi în primul rând aglomeraţia.

Dacă aveţi posibilitatea să vă planificaţi vacanţa cu familia din timp, totul este perfect, întrucât veţi avea posibilitatea să vă rezervaţi cu ceva timp înainte o excursie completă, confortabilă.

Rezervările online sunt cele mai recomandate. Ceea ce multe persoane nu ştiu este faptul că dacă veţi merge să căutaţi o cameră direct la receptie, vă veţi lovi de preţuri mai mari, aşadar, este mai bine să vă faceţi rezervare online fie pe site-ul oficial al hotelului, fie prin intermediul unei agenţii de turism. Oricare din aceste două variante vă vor asigura un preţ relativ mai scăzut.

Voucherele şi promoţiile speciale care vă pot asigura pachete complete de vacanţă sunt o variantă la fel de bună pentru a merge într-o excursie familială ieftină. Este bine să urmăriţi site-urile agenţiilor de transport persoane, întrucât astfel de reduceri sunt de regulă limitate şi oferite totodată unui număr mic de turişti. Este asemănător proverbului “Primul venit, primul servit!”

Vizitaţi-vă prietenii plecaţi în străinătate. Dat fiind faptul că, cazarea constituie cea mai mare cheltuială într-o vacanţă, dacă aveţi prieteni plecaţi în străinătate cu care încă mai păstraţi legătura puteţi să le faceţi o vizită, anunţată în prealabil, pentru că majoritatea se vor bucura să vadă feţe familiare, iar dacă prietenii dumneavoastră au copii şi sunt o familie numeroasă, cu atât mai bine, vă veţi putea integra şi adapta mult mai uşor.

Beneficiaţi de accesul gratuit la obiectivele turistice. Întrucât multe muzee au o zi din săptămână sau din lună când intrarea este gratuită, atunci aveţi posibilitatea de a căuta cu ajutorul internetului, ori a reţelelor de socializare care sunt ţările, oraşele care au această zi, iar astfel puteţi intra gratis. Dar există şi oraşe mari în care există muzee cu acces gratuit tot timpul anului, cel mai bun exemplu în acest sens fiind Londra.

Şi nu în ultimul rând transportul este unul din cele mai importante detalii, de care trebuie să ţineţi cont atunci când organizaţi excursii familiale ieftine şi de neuitat. Ei bine, la acest capitol lucrurile sunt puţin mai delicate. Anterior spuneam că o mare parte din bani se duc pe cazare, ceea ce este perfect adevărat, însă cealaltă parte din bani reprezintă banii pe transport. Pentru a economisi o mare parte din bani, este recomandat să apelaţi la o agenţie de transport persoane precum Romfour, care organizează şi oferă transport vacanţe familiale de la 2 până la 5 persoane oriunde doriţi, atât în ţară, cât şi în străinătate şi care vă oferă posibilitatea de a vizita toate obiectivele turistice din ţara respectivă.

Cam acestea sunt sfaturile noastre legate de ceea ce aveţi nevoie pentru o excursie familială ieftină şi de neuitat.

 

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian