Breaking news

De când nu te-ai mai uitat în pod? Află cum îți poți face mansardă acolo

Podul casei ar putea deveni un loc interesant dacă ai amenaja acolo o mansardă. O cameră specială, destinată copiilor ori pentru relaxarea din weekend sau în serile de vară. Un loc călduros iarna și răcoros vara, în primul rând datorită izolațiilor de mansardă aplicate.

 

 

Mansarda, ușor de construit dacă îți permite podul

 

Podul casei este un spațiu care poate fi folosit în moduri mult mai interesante decât ca depozit de lucruri care nu îți mai folosesc sau pe care le păstrezi cu anii. Spre exemplu, poți delimita un spațiu și amenaja acolo o mansardă.

 

Se impune totuși ca pe 10-15 metri pătrați de pod să poți sta în picioare, adică să existe o înălțime minimă care să facă mansarda viabilă, și acoperișul să nu aibă mult prea multe ape. Este necesar inclusiv să poți asigura un acces facil către acest loc.

 

Mansarda este mai ușor de creat decât o cameră propriu-zisă, fiindcă cel puțin un perete este reprezentat chiar de acoperiș – apropo, să nu uiți să aplici izolație pe acoperiș. Montezi o fereastră, creezi peretele/pereții, aplici izolații mansardă și amenajezi spațiul după preferințele persoanei sau persoanelor care vor petrece timp acolo.

 

Mai ales în spațiile joase ale mansardei rămâne loc pentru a depozita lucrurile pe care înainte le depozitai în prăfuitul și neizolatul pod (sau insuficient izolatul pod). O mansardă nu îngreunează casa ca și cum ai adăuga un etaj, ci mult mai puțin.

 

Indicat este ca la mansardă să izolezi cu un material ușor, cum ar fi spuma poliuretanică, cea care se pulverizează și aderă pe suprafețe fără să mai fie nevoie de cadre de susținere, așa cum necesită vata minerală. În acest mod îți rămâne și mai mult spațiu interior.

 

Cei care locuiesc la apartament

și-ar dori o casă cu un pod precum al tău, unde să își amenajeze o mansardă cochetă și de la care să privească spre blocurile din jur la fosta lor viață, cea în care de multe ori se simțeau prizonieri.

 

Aspectul elegant al casei, însăși ideea că ai mansardă, taxele mai mici pentru autorizația de construire precum și impozitele mai mici față de cele pentru un etaj suplimentar sunt toate motive ca să te apuci cât de curând de crearea mansardei. Unde mai pui că iluminarea se va realiza prin lumină naturală într-o măsură mult mai mare decât în restul casei!

 

Citește aceste rânduri chiar dacă ai podul nemansardabil

 

Chiar și în cazul în care, din păcate, podul nu este suficient de înalt încât să poată fi transformat, total sau parțial, în mansardă, poți face unele schimbări. Poți înlocui, spre exemplu, izolația veche cu o nouă izolație acoperiș, care să facă de această dată ceea ce izolația inițială a eșuat: să izoleze pe bune din punct de vedere termic.

 

>