Breaking news

De azi revin ninsoriele și gerul năpraznic

Iarna își reintră în drepturi în jumătatea de sud a țării. Meteorologii ANM anunţă ninsori abundente și viscol în Dobrogea, Muntenia, Oltenia și  în  sudul Moldovei.

iarnaGerul năpraznic își face simțită prezența în prima zi lucrătoare din 2011.  Ninsorile vor fi prezente mai ales în Dobrogea şi Muntenia, ca şi în Oltenia, sudul Moldovei şi zona de munte, cu precădere Carpaţii Meridionali şi cei de Curbură. Mai mult vântul prinde putere şi viscoleşte temporar ninsoarea în regiunile sud-estice ale ţării şi, desigur, pe crestele montane.

În Bucureşti norii adunaţi încă de peste noapte au început să lase ninsori care vor continua întreaga zi. Frigul se înteţeşte şi el, aşa că de la minus 6 grade în zori, amiaza va urca mercurul în termometre la cel mult minus 1 grad, pe un fond de vânt care, deşi nu trece de moderat, va fi suficient de alert să sporească senzaţia de frig.

Pe litoral, precipitaţiile mixte favorizează luni depunerea poleiului, iar vântul în rafale coboară de la munte şi în Dobrogea. Maximele, scad, aşa că vom avea între minus 8 grade în Baia Mare şi Cluj şi cel mult 2 grade pe litoral. Va ninge luni şi în capitală, iar la amiază maxima nu mai sălta peste valoarea de îngheţ, după o dimineaţă cu minus 5 grade.

Atenționarea meteo este valabilă în intervalul 3 ianuarie, ora 8.00 – 4 ianuarie, ora 4.00.