Breaking news

De 23 ani, Ziua Națională este celebrată pe 1 decembrie. La Mulți Ani Români!

Astăzi, 1 decembrie, românii de pe întreg globul pământesc celebrează Ziua Națională a României.

Mii de bucureșteni sunt așteptați ca azi să ia parte la parada militară organizată la Arcul de Triumf.

Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti, va începe cu intonarea Imnului României, interpretat de Corul Academic “Divina Armonie.

Pe timpul intonării Imnului Naţional al României, în semn de salut, se vor executa 21 de salve de tun de către bateria de artilerie a Regimentului 30 Gardă ,,Mihai Viteazul”.

După un moment de reculegere în memoria eroilor căzuţi la datorie în războaiele mondiale şi în teatrele de operaţii, și după ceremonia de decorare a Drapelelor de Luptă ale Batalioanelor 2 Infanterie “Călugareni” şi 495 Infanterie “Căpitan Ştefan Soverth”, va începe parada propriu-zisă.

În cadrul acesteia, peste 1500 de militari aparținând MApN, MAI, SRI şi SPP, iar pe înaltul cerului vor putea fi văzute avioane MiG-21 Lancer, Spartan sau Hercules şi elicoptere de tipul IAR-330 Puma SOCAT. Ministerul Apărării Naţionale va participa anul acesta la Paradă, pentru prima dată şi cu maşina blindată de tip MRAP, folosită în Afganistan de către militarii români.

Pentru prima dată la paradă a defilat și un detaşament de poliţie militară. În finalul paradei va avea loc defilarea drapelelor de epocă.

După Revoluția din 1989, Ziua Națională a României este celebrată la 1 Decembrie, întrucât în 1918, la această dată s-a votat unirea Transilvaniei și Banatului cu România, formând un nou stat, România Mare.

Redacția de știri a exclusivNEWS.ro urează toturor românilor ”La Mulți Ani” și vă îndeamnă să afișați tricolorul României, ca să arătăm că suntem mândrii de neamul nostru.

>