Breaking news

De 16 ani se luptă să trăiască

La 16 ani a îndurat cât alţii nu pot duce într-o viata. Deşi aparent, Gabriel e un adolescent normal, dincolo de zambetul și firea optimistă care-l caracterizează – fiecare noapte din viaţa sa, ascunde în sufletul copilului cele mai negre coşmaruri.

gabriel.vochineciPână la  vârsta de 16 ani Gabriel poate fi numit un erou. În lupta cu viaţa – a reuşit, alături de parinţi să înfrunte nedreptăţile sorţii. Dar oare cât mai poate îndura un adolescent, depistat la vârsta de un an cu Talasemie Majora  – clipele de coşmar?

Talasemia este o bală a sâangelui care se transmite de la o generaţie la alta. Dacă nu e ţinută în frâu, boala poate scurta simţitor viata celui ce o poartă în sânge. Pentru ca un adolescent, perfect integrat în societate să ducă un stil de viaţă aproape normală, are nevoie de ajutor.

Pentru că Gabriel,  provine dintr-o familie modestă, costurile intervenţiei chirurgicale de care are nevoie într-o clinică din străinătate depăşesc cu mult puterile financiare ale familiei sale.  Pentru ca viata copilului să aibă un curs normal este nevoie ca noi toţi să ne aplecăm măcar o data asupra nevoilor acestuia.

Gabriel, a trecut și trece prin momente de chin. Transfuziile și perfuziile pe care le face săptămânal i-au schimbat viaţa, iar spitalul a devenit a doua casă.

În ciuda faptului că suferă de o boală incurabilă, Gabriel găseşte puterea de a trăi aproape normal. Speră că va veni și acea zi în care va renunţa definitiv la transfuzii și perfuzii şi se va putea bucura de viată la fel ca ceilalţi adolescenți.

Pentru a finaliza analizele ce-i sunt necesare operaţiei, Gabriel are nevoie de 10 mii de euro.

Venind în sprijinul lui Gabriel, orice donaţie îi poate schimba destinul favorabil. Donații sw pot face în condul deschis la BCR.

Cont IBAN – RO 68 RNCB 0245 1014 7822 0002 RON
Sau RO 41 RNCB 0245 1014 7822 0003 EUR
Titular : Vochineci Gabriel

Valentin Stângă