Breaking news

De 1 Decembrie, Ne vedem la TVR cu români premiaţi peste hotare

Cei mai de ispravă români din 2012 se adună, de 1 Decembrie, la TVR 1, pentru a spune „La mulţi ani!” României. De la 15.30 începe o ediţie maraton Ne vedem la TVR, cu Marina Almăşan, transmisă simultan şi la TVR Internaţional.

Campioni olimpici şi mondiali, artişti, laureaţi ai unor festivaluri internaţionale, designeri de renume mondial, inventatori medaliaţi cu aur la saloanele internaţionale de inventică, elevi olimpici la diferite materii, câştigătorii concursului Doodle 4 Google, bucătari campioni, români deţinatori de recorduri de „Guiness Book” vor demonstra că despre România se poate vorbi şi la superlativ.

Elisabeta Lipă, campionul paralimpic Eduard Carol Novac (medaliat cu aur la proba de ciclism, în cadrul Jocurilor Paralimpice Londra 2012), Sandra Izbaşa, Alin Moldoveanu (medaliat cu aur la Olimpiada de la Londra, proba de tir) sunt câţiva dintre sportivii care au ales să sărbătorească Ziua Naţională alături de telespectatotii TVR 1.

Actriţele Corina Stratan şi Cristina Flutur (premiul pentru cea mai bună interpretare feminină, în filmul lui Cristian Mungiu „După dealuri”, la Festivalul de la Cannes), Adelin Petrişor (ale cărui fotografii din Coreea de Nord au impresionat juriul la categoria „Editorial Non-Pro” de la concursul International Photography Awards din Statele Unite) sau Mircea Cărtărescu (laureat de curând cu Premiul Internaţional pentru Literatură, la Berlin) fac parte, de asemenea, dintre invitaţii Marinei Almăşan la ediţia aniversară Ne vedem la TVR.

Echipa elevilor de la Colegiul Tudor Vianu, care a câştigat Marele Premiu la Concursul NASA Space Settlement, pentru realizarea unui proiect de colonie spaţială, precum şi liceenii care au obţiunut unul dintre cele patru premii adjudecate de români la Intel International Science&Engineering Fair – cea mai mare competiţie de ştiinţă şi tehnologie din lume – cu un proiect bazat pe inteligenţa artificială, vin şi ei să-şi împărtăşească poveştile de succes.

Alături de ei, în platoul emisiunii va fi prezent şi academicianul prof. univ. dr. Laurenţiu Mircea Popescu, director al Institutului de Patologie Victor Babeş şi preşedinte al secţiei medicale a Academiei Române, laureat cu Premiul de merit pentru anul 2012 al Academiei Internaţionale de Ştiinţe Cardiovasculare pentru descoperirea telocitelor (cea mai mare descoperire medicală a unui cercetător român, după al Doilea Război Mondial).

Şi pentru că nu există sărbătoare fără muzică, vin la TVR să ureze „La mulţi ani!” României Victor Yila, Tom Boxer şi Morena, trupa Provincialii, Cornelia şi Lupu Rednic, Gheorghe Turda, grupul peruan Sin Fronteras, precum şi alte grupuri muzicale sau trupe de dans, laureate cu diferite premii internaţionale. Nu vor lipsi momentele de umor, dar şi numeroase parade sau recorduri de Guinness Book.

Anul acesta, de 1 Decembrie, la TVR 1 se vorbeşte despre România. Despre oamenii ei, despre valorile ei, despre ce înseamnă România pentru fiecare dintre noi. Sub titlul-umbrelă „România mea este…”, TVR 1 îşi invită telespectatorii, pe parcursul întregii zile, să privească şi cu alţi ochi ţara în care trăiesc şi să vadă în ea o ţară care merită mai mult în fiecare zi.

>