Breaking news

Deținut eliberat din greșeală

Un deținut din Penitenciarul Gherla a ieşit din închisoare mai devreme cu un an. În cele din urmă, autorităţile şi-au dat seama de greşeală şi deţinutul este acum din nou după gratii.

Untitled-1Bărbatul trebuia să rămână încarcerat până în februarie 2011. Un deţinut din Penitenciarul de maximă siguranţă Gherla a fost eliberat din greşeală, cu aproape un an înainte de ispăşirea pedepsei. Asta pentru că atât la judecătoria Gherla, cât şi la penitenciar, pedeapsa a fost calculată greşit. Termenul de eliberare a fost stabilit pentru februarie 2010 în loc de februarie 2011. Bărbatul a ajuns din nou după gratii, la scurt timp după ce a fost eliberat, pentru a-şi ispăşi pedeapsa.
Imaginea 1/1

Virgil Pop, directorul penitenciarului Gherla, a dat vina pe judecători, care au greşit perioadele şi în loc de 2008 au trecut 2007. Cei de la penitenciar au fost nevoiţi să îl elibereze mai devreme pe deţinut, în aceste condiţii.

Deţinutul a fost închis în octombrie 2009 şi a fost eliberat pe 25 februarie 2010. Bărbatul a fost condamnat pentru conducere în stare de ebrietate.

Administrația Națională a Penitenciarelor a facut propriile verificări, a depistat eroarea, iar comandantul şi adjuncţii săi au ajuns în faţa comisiei de disciplină.