Breaking news

David Popovici, la doar două sutimi distanţă de prima medalie olimpică a carierei

David Popovici a făcut o cursă formidabilă în finala de la 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo disputată în quatics Centre din Tokyo. Românul a obţinut un excelent loc patru, fiind la doar două sutimi de medalia de bronz.

Românul a luat startul pe primul culoar, iar după primii 50 m a fost al treilea, a întors al patrulea la 100 m şi al şaselea la 150 m, după care pe ultima lungime a avut un finiş formidabil, terminând pe locul patru cu 1 minut 44 secunde şi 68 sutimi.

”Cred că dacă îmi lăsam o unghie un pic mai lungă, poate luam locul trei, dar nu contează asta. Am venit aici setat să fac cât de bine pot eu, am şi reuşit. Şi nu aş putea să fiu mai satisfăcut. Aştept să-mi reproşeze antrenorul, eu nu pot decât să mă bucur şi o să se bucure şi el, sunt sigur. Scopul meu iniţial nu a fost să iau medalie, a fost câştig cât de multă experienţă se poate, să le pot arăta tuturor la ce nivel pot să aduc crawl-ul. Eu nu consider că am pierdut medalia, consider că am câştigat locul IV”, a declarat David Popovici la zona mixtă după finala de la 200 m liber.

Britanicul Tom Dean a cucerit aurul cu 1 minut 44 sec şi 22 sutimi, conaţionalul său Duncan Scott a luat argintul cu timpul de 1 minut 44 secunde şi 26 sutimi iar brazilianul Fernando Scheffer a luat bronzul, fiind mai rapid cu două sutimi decţt românul, timp 1 minut 44 secunde şi 66 sutimi.

Azi, David Popovici va lua startul şi în serii la 100 m liber, unde îşi doreşte o performanţă la fel de bună ca la 200 m.

Robert Glinţă a încheiat pe locul opt epuizat finala de la 100 m spate, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

>