Breaking news

David Popovici a reușit dubla la Mondiale. A luat aurul și în proba de 100 metri. Performanță istorică

David Popovici a cucerit miercuri seară, medalia de aur la Campionatele Mondiale de natație, în finala probei de 100 de metri liber, considerată regina înotului! Este a doua medalie de aur câștigată de înotătorul român după cea de luni din proba de 200 metri liber.

Românul a fost cronometrat în 47 și 58 sutimi. Francezul Maxime Grousset a luat argintul cu timpul de 47.64 iar bronzul a mers la canadianul Liendo Edward – 47.71.

Finala de 100 metri liber a Campionatelor Mondiale de Natație de la Budapesta a fost transmisă în direct de TVR.

„Nu mă așteptam, dar am luptat și am fost pozitiv pe parcursul cursei. Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri liber. E doar începutul, avem foarte mult de muncă în fața noastră”, a spus David Popovici imediat după terminarea cursei.

Rugat de intervievator să adreseze și un mesaj în română, Popovici le-a transmis un mesaj spectatorilor români prezenți în sala de la Budapesta: „Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat”, a spus Popovici, care a fost ovaționat la scenă deschisă de cei din tribune.

În urmă cu doar trei zile, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber

Un singur om a reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție a unui Mondial de Natație. Americanul Jim Montgomery în anul 1973, la prima ediție a Campionatului Mondial desfășurat la Belgrad.

>