Breaking news

David Ferrer, eliminat în sferturi la Madrid, de Rafael Nadal

Duelul spaniol din sferturile de finală ale probei masculine de simplu de la Madrid a fost câștigat de Rafael Nadal, deși David Ferrer a controlat autoritar prima parte a meciului, ratând ocazii bine în setul doi de a închide partida.

david ferrer si rafael nadalMeci nebun și plin de suspans pe arena centrală din cadrul turneului Masters de la Madrid. Primul sfert de finală al zilei a fost disputat de doi iberici: David Ferrer, cap de serie numărul 4 și Rafael Nadal, al cincilea favorit al turneului.

David Ferrer s-a impus cu 6-4 în primul set, a condus cu 4-2 în setul doi, dar l-a pierdut în mod inexplicabil, în tie-break cu 6-7, iar setul trei l-a cedat lui Nadal, la un sec 0-6.

În setul doi, la scorul de 3-2 pentru David Ferrer, ibericul a avut două mingi de brake, fructificând-o pe ultima și s-a distanțat la 4-2.

Din păcate, David Ferrer și-a pierdut la zero, serviciul, ratând astfel ocazia să se distanțeze la 5-2 și să fie la un pas de câștigarea meciului. Pierderea serviciului la 4-2, l-a costat scump pe Ferrer, întrucât Nadal și-a câștigat serviciul și a egalat scorul la 4-4.

David Ferrer nu s-a mai regăsit în joc, a făcut două duble greșeli în două minute, reușind să piardă și următorul serviciu, astfel că Nadal a preluat conducerea cu 5-4, a urmat la serviciu și din păcate pentru el, Ferrer a făcut re-brake și a egalat scorul la 5-5.

Apoi, fiecare jucător și-a câștigat serviciul, astfel că s-a ajuns în tie-break. Ferrer și-a pierdut serviciul în tie-break, însă a reușit să întoarcă scorul la 2-1 pe serviciul lui Nadal. Care în mod surprinzător a recâștigat cele două puncte pierdute, revenind la conducere cu 3-2.

David Ferrer a făcut o dublă greșeală la scorul de 5-3, în tie-break, oferindu-i astfel lui Nadal minge de set.

Drept urmare, meciul s-a decis în setul trei. Ferrer a dat semne că începe bine setul decisiv, însă nu a reușit să fructifice o minge de brake la scorul de 30-40. Astfel că ocaziile s-au răzbunat, și-a pierdut serviciul iar Nadal s-a distanțat la 3-0, în setul decisiv, după ce la scorul de 1-0, a reușit să revină pe serviciul adversarului de la 15-40.

La scorul de 3-0 pentru Nadal, David Ferrer a făcut două duble greșeli astfel că i-a oferit adversarului, trei mingi de brake. A reușit să anuleze doar două dintre ele, iar Nadal s-a distanțat la 4-0.

Ferrer a avut o minge de re-brake la scorul de 4-0 pentru adversar, însă a ratat-o iar Nadal s-a distanțat la un sec 5-0.

Astfel că după  două ore și 36 de minute de joc, Rafael Nadal s-a calificat în semifinale, chiar pe serviciul lui David Ferrer.