Breaking news

Darius Vâlcov, pus sub control judiciar de către DIICOT, pentru că a publicat protocolul secret dintre SRI şi Parchetul General

Darius Vâlcov, fostul consilier al premierului Viorica Dăncilă, a fost pus sub control judiciar, de către procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracțiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională.

Darius Vâlcov se va afla sub control judiciar pentru 60 de zile, aşa au decis procurorii DIICOT.

Prin ordonanţa din data de 18.06.2019, procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan, pentru săvârşirea infracțiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională, faptă prevăzută şi pedepsită de art.407 al.3 CP. În fapt s-a reţinut că,  la data de 23.08.2018,  inculpatul a publicat pe pagina personală a unei reţele de socializare, o copie a unui document clasificat  intitulat ’’Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin potrivit legii”. Postarea în cauză a inclus  șase pagini din documentul mai sus menţionat, pe care erau înscrise numerele de înregistrare 09472/08.12.2016 (PÎCCJ) şi respectiv 03656/07.12.2016 (SRI), documentul fiind încadrat în clasa „secrete de stat”, nivel „secret”, conform art. 4 al.2 lit.c din H.G.585/2002“, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

>