Breaking news

Darius Vâlcov: Poliţele RCA pentru tineri, exagerat de mari. Rog ASF să regândească speţa!

Ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov se implică în scandalul Poliţelelor RCA pentru tineri, despre care spune că sunt exagerat de mari și cere Autorității de Supraveghere Financiară să regândească speţa.

darius valcov - asf - rca tineriMinistrul Finanţelor Publice, Darius Bogdan Vâlcov, solicită conducerii Autoritătii pentru Supraveghere Financiară să reanalizeze şi să regândească sistemul RCA în privinţa tinerilor sub 25 de ani.

Consider că actuala realitate este una care îi pune pe tineri în dificultatea de a plăti nişte poliţe RCA care pot ajunge să fie chiar mai scumpe decât maşina pe care o conduc. Trebuie identificată o soluţie pentru a nu pune presiune pe tineri. Sunt convins că marea parte a acestora nu îşi vor putea permite să plătească un RCA de peste 2.000 de lei. Am încredere că speţa va fi reanalizată de către ASF, astfel încât să venim în sprijinul tinerilor şi nu împotriva lor”, a subliniat ministrul Finanţelor.

Acesta a mai spus că filosofia guvernării Ponta este aceea de a oferi şanse tuturor categoriilor, fără discriminări de niciun fel.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat că analizează modul în care societăţile de asigurare stabilesc tarifele RCA pentru tineri şi vrea să găsească până la sfârşitul lunii februarie o soluţie acceptabilă.

”Autoritatea de Supraveghere Financiară desfăşoară, în prezent, un proces de analiză a modului în care sunt stabilite, de către societăţile de asigurare, tarifele RCA pentru segmentul tinerilor. Dorim ca, până la sfârşitul lunii februarie să identificăm, prin dialogul iniţiat deja din luna decembrie a anului trecut cu asigurătorii, o soluţie acceptabilă pentru această categorie. Aceştia au modalităţi diferite de a calcula tarifele, conform propriilor standarde, vrem însă să acţionăm – prin instrumentele pe care le avem la îndemână – în direcţia eliminării diferenţierilor excesive”, se arată într-un răspuns al ASF.

Premierul Victor Ponta a anunţat că sprijină iniţiativa ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov, de a cere ASF reanalizarea sistemului RCA pentru a veni în sprijinul tinerilor.

”Preţurile actuale sunt excesive pentru puterea financiară de care dispun aceştia, ţinând cont că mulţi dintre ei sunt studenţi sau la început de carieră. O maşină nu ar trebui să fie considerată un lux pe care doar unii să şi-l permită”, a scris duminică premierul Ponta pe Facebook.