Darius Vâlcov a scăpat de controlul judiciar. Curtea de Apel Bucureşti a revocat decizia luată de procurorul DIICOT

Darius Vâlcov a scăpat vineri de măsura controlului judiciar, impusă pe o perioadă de 60 de zile, de procurorul DIICOT, Oana Hăineală, în dosarul în care fostul consilier al lui Dăncilă este acuzat de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, pentru publicarea protocolului dintre Parchetul ICCJ şi SRI.

Curtea de Apel București a admis vineri, apelul făcut de Darius Vâlcov și a decis revocarea controlului judiciar. Decizia este definitivă, astfel că măsura dispusă de Oana Hăineală, este nulă.

Prin ordonanţa din data de 18.06.2019, procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan, pentru săvârşirea infracțiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională, faptă prevăzută şi pedepsită de art.407 al.3 CP. În fapt s-a reţinut că,  la data de 23.08.2018,  inculpatul a publicat pe pagina personală a unei reţele de socializare, o copie a unui document clasificat  intitulat ’’Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin potrivit legii”. Postarea în cauză a inclus  șase pagini din documentul mai sus menţionat, pe care erau înscrise numerele de înregistrare 09472/08.12.2016 (PÎCCJ) şi respectiv 03656/07.12.2016 (SRI), documentul fiind încadrat în clasa „secrete de stat”, nivel „secret”, conform art. 4 al.2 lit.c din H.G.585/2002“, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

Fostul consilier al Vioricăi Dăncilă vrea să plece în Elveţia ca să îşi ducă fiica într-o tabără.

>