Breaking news

Darius Vâlcov a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru delegat al Bugetului

loading...

Senatorul PSD, Darius Vâlcov a depus, joi, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de Ministru delegat al Bugetului.

basescu - darius valcovDupă ce miercuri seară ceremonia de învestitură în funcția de ministru a fost anulată de Băsescu întrucât Ponta nu putea ajunge la Cotroceni, azi, Darius Vâlcov a putut depune jurământul.

Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni în prezența Președintelui României, Traian Băsescu, a Președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea a premierului Victor Ponta și a membrilor Guvernului.

După depunerea jurământului, Băsescu i-a spus noului ministru al Bugetului, că îi adresează rugămintea să fie ”un ministru al Bugetului al României, şi nu un ministru al Bugetului al unor interese electorale”.

”Mă adresez dumneavoastră cu rugămintea să fiţi un ministru al Bugetului al României, şi nu un ministru al Bugetului al unor interese electorale. Vă cunosc de mult, ştiu că sunteţi un om hotărât şi sper să puneţi interesele României deasupra oricăror alte interese şi să vă subordonaţi activitatea legii”, i-a spus Traian Băsescu lui Darius Vâlcov.

Darius Vâlcov a ajuns Ministru delegat pentru Buget după ce Băsescu a refuzat să semneze decretul pentru numirea în această funcție a lui Claudiu Manda, pe motiv că nu era potrivit pentru acest post.

Postul de Ministru delegat pentru Buget a devenit vacant după ce titularul acestuia, Liviu Voinea a fost votat de Parlamentul României în funcția de viceguvernator al BNR.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>