Breaking news

Dănutz SRL, 55 de ani de folclor la TVR şi Gala Cântecului Românesc, urmărite de milioane de români

De Crăciun, milioane de români au ales să urmărească programele Televiziunii Române, diifuzate în cadrul Zilelor TVR.

1.350.000 de români au urmărit, duminică, în medie,  Dănutz SRL de la TVR 1, emisiune în care Dan Bittman a dat o petrecere cu cei mai îndrăgiţi interpreţi de muzică populară, lăsând Holograful pentru Ansamblul Dor Român. Show-ul moderat de Dan Bittman s-a clasat pe locul al doilea la nivel naţional şi urban cu 6,6% rating* mediu şi 14,8% cotă de piaţă* medie, la nivel naţional şi 6,1% rating mediu şi 14,7 % cotă de piaţă medie la nivel urban, potrivit departamentului de Comunicare al TVR.

Dănutz SRL a fost lider de audienţă pe intervalul 17.45 – 18.41 (prima parte a programului), înregistrând 1.369.000 de telespectatori în medie (6,7% rating mediu şi 15,5% cotă de piaţă medie) la nivel naţional, devansând ProTv şi Antena 1.

Matilda Pascal Cojocăriţa, Ştefan Cigu, Horaţiu Cigu şi Ansamblul Dor Românesc din Bistriţa, Andra, Săndel Mihai şi Aurora Mihai, Aurel Tămaş, Cornelia şi Lupu Rednic, Gelu Voicu şi Lăutarii din Teleorman, Andrei Tească şi Teatrul de Magie s-au numărat printre invitaţii lui Dan Bittman la ediţia specială Dănutz SRL de Crăciun.

„Gala cântecului românesc”, spectacolul – eveniment organizat pe 25 decembrie cu prilejul aniversării celor 55 de ani ai Televiziunii Române, a înregistrat de asemenea audienţe foarte bune. Partea a doua a programului moderat de Iuliana Tudor şi transmis în direct din studioul 3 al TVR a fost lider de audienţă pe intervalul 23.01 – 23.54, înregistrând în medie, la nivel naţional, 1.032.000 de telespectatori (5% rating şi 16,7% cotă de piaţă), dintre aceştia 647.000 la nivel urban (5,6% rating mediu şi 18,2% cotă de piaţă).

Întregul program prin care TVR a dorit să-i răsplătească pe cei care au îmbogăţit arhiva de folclor a Televiziunii Române, program transmis în direct între orele 21.25 şi 01.24, a adus postul TVR 1 pe locul al doilea în topul audienţelor pe intervalul amintit cu o audienţa medie de aproximativ 900.000 de telespectatori, ceea ce corespunde unui rating de 4,4% şi unei cote de piaţă medii de14,3% )pe target naţional).

„Gala cântecului românesc” a fost cea mai importantă sărbătoare pe care folclorul românesc a avut-o în ultimii ani. La invitaţia Iulianei Tudor, artiştii seniori au cedat câte o piesă unui reprezentant al generaţiei tinere, interpret care, începând de aseară, va avea dreptul să cânte respectiva melodie în spectacole.

Cele mai emoţionante momente ale serii au fost acelea în care Iuliana Tudor le-a înmânat Trofeele TVR 55 unor oameni-reper ai TVR: primul realizator de emisiuni folclorice – Teodora Popescu; cea care timp de 20 de ani a adus românilor „Floarea din grădină” – Simona Patraulea; realizatorul tv al cărei nume se confundă cu romanţa – Florentina Satmari; cel care şi-a pus semnătura pe mai mult de 300 de filme documentare – Ion Filip; omul de televiziune fără de care nu am fi avut tezaur folcloric – Marioara Murărescu, dar şi realizatorul show-ului „O dată-n viaţă” – Elise Stan. Cu toţii au urcat pe scenă rememorând clipe unice, momente care îi leagă de Televiziunea Naţională.

Programul 55 de ani de folclor la TVR, realizat de Elise Stan şi transmis de TVR 1 pe 25 decembrie între 11.30 şi 13.00, a fost de asemenea lider de audienţă cu o medie de 605.000 de telespectatori (3% rating şi 8,8% cotă de piaţă medie) la nivel naţional şi o medie de 360.000 de telespecatori (3,1% rating şi 9,8% cotă de piaţă) la nivel urban.

Zilele TVR continuă şi astăzi, 26 decembrie, cu alte programe speciale – Televiziunea Română îşi omagiază astăzi sportivii într-un program maraton de aproape 5 ore (programul a început la ora 14.45) – Gala sportului românesc. Reprezentanţi de seamă din cele mai importante sporturi – 16 la număr – reunind peste 100 de nume sonore ale sportului românesc sunt invitaţi la această aniversare pentru a aminti telespectatorilor succesele lor, dar şi cum traseul lor s-a intersectat cu cel la Televiziunii Române.

Gala teatrului şi filmului de televiziune este un alt program maraton pregătit de TVR pentru anivesarea celor 55 de ani de existenţă. Programul prezentat de Florin Piersic şi pe care TVR 1 îl va difuza astăzi, de la ora 21.00, este o preţuire publică pentru actorii cărora le datorăm arhiva de aur a Televiziunii Romne şi al căror destin artistic şi personal se împleteşte cu istoria TVR.

 

>