Breaking news

Daniela Hondiu, medalie de bronz la sambo în cadrul Jocurilor Europene de la Baku

Daniela Hondiu a cucerit luni, la Jocurile Europene de la Baku, medalia de bronz, în limitele categoriei 60 kg, la sambo.

daniela hondiuDaniela Hondiu a învins-o în meciul decisiv pe Yaiza Jimenez Lopez din Spania.

În sferturi de finală, românca a trecut de israelianca Kahal Shafrir, după care, Hondiu a fost învinsă în semifinale de Kalina Stefanova, din Bulgaria.

Dar cu noroc, românca a câștigat meciul pentru bronz cu Jimenez Lopez.

În vârstă de 25 ani, legitimată la CS Farul Constanța, Daniela Hondiu a cucerit în 2014 medalia de bronz la Europenele de la București și aurul la Mondialele de la Tokyo.

Alți doi sportivi români au ratat șansa de a cuceri o medalie de bronz la sambo, Codrina Ionescu (cat. 52 kg) și Orlando Gruia (cat. 57 kg), Valentin Damian (cat. 74 kg) și Radu Malcic (cat. +100 kg).

În prezent, România are unu total de șase medalii: trei de argint și trei de bronz. Andreea Iridon a cucerit o medalie de argint la bârnă și una de bronz la paralele, Roxana Borha și Elena Meroniac au luat argintul la kaiac dublu — 500 m, Marius Berbecar a cucerit bronzul la paralele, iar a treia medalie de argint a fost adusă de grupul Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocșer și Lucian Săvulescu, pentru ca Daniela Hondiu să ia bronzul la sambo (cat. 60 kg).