Breaking news

Daniel Morar se laudă cu rezultatele de la DNA

Daniel Morar, fostul şef al DNA, și-a prezentat miercuri raportul celor șapte ani de activitate.

Fostul șef de la DNA și actualmente șef interimar la Parchetul general, Daniel Morar s-a lăudat miercurri că a băgat la zdup 11 demnitari ai statului român: un prim minitru, un ministru opt parlamentari și un secretar de stat.

Pe lângă aceștia, Morar a pomenit și de Primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene, prefecţi şi subprefecţi au fost inculpaţi pentru fraudarea licitaţiilor publice în favoarea unor persoane, subevaluarea bunurilor în diverse operaţiuni comerciale (vânzare, ordine de executare silită), fraudarea fondurilor europene sau restituirea ilegală de imobile.

Toți aceştia au fost condamnaţi pentru intervenţii la diverse instituţii publice – ministere, justiţie, poliţie etc – cu scopul de a rezolva ilegal diverse probleme ori pentru finanţare ilegală a partidelor politice.

Aceste rezultate nu era posibil fără munca procurorilor şefi de secţie.  Rămâne de văzut dacă evoluţia DNA este ireversibilă. Va depinde mult de noul procuro şef al DNA. Dacă noul şef al DNA va înţelege să ţină departe instituţia de factorul politic atunci lucrurile vor merge înainte”, a spus Morar.

Fostul șef al DNA nu a spus niciun cuvânt despre dosarul Flota al lui Băsescu, pe care îl ține la sertar, și nici despre dosarul în care a ținut doi ani la închisoare un om, în mod abuziv și condamnat la CEDO pentru asta.

Deși a făcut toate aceste declarații într-o conferință de presă, Daniel Morar nu a acceptat să i se adreseze vreo întrebare.

Nu răspund la întrebări legate de activitatea DNA. Cu siguranţă voi găsi ceva de făcut”, a spus fostul șef al DNA.

Daniel Morar a fost numit procuror şef al DNA în 2006 când a fost investit în funcţie de Traian Băsescu la propunerea fostului ministru al Justiţiei, Monica Macovei.

A fost reinvestit pe 12 februarie 2009 prin decret al preşedintelui Băsescu la propunerea ministrului Justiţiei de la acea vreme Cătălin Predoiu.

Pe 2 octombrie Daniel Morar a fost delegat procuror general interimar pe o perioadă de şase luni, de către Laura Codruța Koveși.

>