Breaking news

Daniel Morar a numit-o pe adjuncta lui, Laura Oprean, șefă la DNA

Laura Oprean a fost delegată, marti, de Daniel Morar, în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Nici nu s-a instalat bine în funcția de procuror general interimar că Daniel Morar și-a pus blonda Laura Oprean, pe o perioadă de șase luni, să conducă DNA.

„Prin ordin al domnului Daniel Marius Morar, prim adjunct al Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a dispus delegarea, incepand de astazi, 02.10.2012, pentru o perioada de 6 luni, a doamnei Laura Oprean (procuror sef adjunct directie) in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie”, se precizează în comunicatul de presă al Parchetului General.

La fel ca și fostul său șef, Daniel Morar, Laura Oprean, au obținut gradul de procuror de Parchet General fără examen. Și asta, ca urmare a deciziilor Secției de contencios-administrativ a Înaltei Curți, care a obligat CSM să se conformeze, deși legea prevedea ca procurorii să dea examen.

Laura Oprean a fost adusă în aprilie 2009, la DNA București de Daniel Morar.

Aceasta a venit la DNA București, din poziția de procuror șef la DNA – Serviciul Teritorial Cluj, parchet unde a lucrat și superiorul ei Daniel Morar.

Procurorul Laura Oprean a instrumentat și un dosar in care a fost implicat cunoscutul afacerist clujean Arpad Paszkany, însă a decis să-l scoată pe acesta de sub urmărirea penală