Breaking news

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, verificat de inspectorii ITM

Ministrul interimar al Educației, Liviu Pop a făcut o sesizare la ITM cu privire la studiile fostului ministru, Daniel Funeriu.

Liviu Pop a trimis inspectorii la Administrația Prezidențială, pentru a verifica în ce condiții Daniel Funeriu a fost angajat consilier prezidențial întrucât nu și-a dat bacalaureatul și nici nu și-a echivalat diploma de studii superioare.

Ministrul Liviu Pop a precizat că în urma verificărilor a constatat o problemă cu doctoratul lui Daniel Funeriu.

Pe 8 iunie 2011, Antena 3 dezvăluia faptul că Ministrul  Educației, Daniel Funeriu, nu a promovat bacalaureatul din prima încercare. În 1989, la Strasbourg, ministrul nu era admis, dar a fost salvat de proba orală.

Ministrul “Big Brother” a picat probele scrise, dar a primit  a doua şansă la oral. Un document trimis Antenei 3, de către un telespectator,  arată că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu ar fi picat la scris, dar a fost bun de gură (fără secretari de stat). Documentul cu pricina are antetul Ministerului Educaţiei din Franţa.

Funeriu a refuzat să intre în direct prin telefon la Antean 3, dar a comentat însă pentru site-ul realitatea.net, unde a declarat că a laut BAC-ul din prima.

Mi-am luat Bac-ul din prima, nu am avut nicio problemă, pentru universitatea pe care am urmat-o, trebuia să fii printre primii la terminarea liceului”, a declarat Daniel Funeriu, pentru site-ul realitatea.net.

Ministrul Funeriu a recunoscut în timpul mandatului său că nu și-a efectuat studiile superioare în țară și că nici nu și-a echivalat diploma în România așa cum prevede legea.