Breaking news

Învățătoarea șpăgară, reclamată la Parchet de către Inspectoratul Școlar București

Tupeista învățătoare, Dana Blîndu de la Şcoala nr. 10 din Capitală, filmată în timp ce le cerea bani de cadouri părinților elevilor săi, s-a ales cu dosar penal.

dana blinduInspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a depus luni, o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pe numele învățătoare care a cerut bani de cadouri de la părinții elevilor săi.

Inspectorii au chemat-o pe învăţătoare la raport, dar aceasta nu a venit, pe motiv că e plecată din localitate. Marian Banu, inspectorul șef al Capitalei, spune că este unul dintre cele mai grave cazuri de acest gen petrecute într-o şcoală din România.

O comisie specială de la inspectorat va analiza situaţia învăţătoarei, care risca sa fie exclusă definitiv din învăţământ.

Femeia a fost filmată de un părinte, cum cerea şapgă pentru personalul şcolii, de la bodyguarzi până la bibliotecară.

Învățătoarea îi ceartă pe părinții elevilor săi oferă foarte puțini bani pentru cadourile de sărbători. Învățătoarea le spune că aceștia trebuie să se alinieze „sistemului românesc, balcanic, de stat” al şpăgii.

„Astea-s cadourile voastre? Atât? Am sunat. Mai vine ceva, nu mai vine. Atât vă reprezintă? Voi nu sunteţi cartofi, nu sunteţi oi să vă învăţ. La şcoala 11, ei dau câte 100 de euro de Crăciun”, le reproşa învăţătoarea filmată cu camera ascunsă.

Învăţătoarea urla la părinți și le spunea că acestea sunt standardele dacă vor ca micuţii lor să înveţe la o şcoală cu pretenţii: Eu v-am întrebat: v-aţi organizat? Este în politica românească, balcanică, de sărbători să se ofere. Mi s-a spus că aveţi un buget de 50 de lei la 4 oameni. Şi am zis, păi cui daţi 4 cadouri? 3 profesori şi un director. Şi cealaltă directoare are bube? Şi copiii nu salută doctorul, femeile de serviciu?

Deși părinţii se plâng că nu au atât de mulţi bani pentru a satisface pretenţiile învăţătoarei, cadrul didactic spune că nu îi pasă: Nu este problema mea. Pe mine nu mă încălzeşte, nu mă mută de la ţară, nu primesc onoruri, nu mi se întâmplă mie nimic. Copiii voştri în schimb o să fie nişte săraci în suflet. Pentru că i-ai văzut cum doreau să se ducă să ofere. Copilul meu se întoarce de la naiba şi îmi pune de Moş Nicolae pentru că i-am spus cât este de important să oferi.

Conform art. 256 din Codul Penal, strângerea de fonduri în mod ilegal, în vederea achiziţionării unor bunuri pentru angajaţii din învăţământul de stat, sunt considerate foloase necuvenite.

Astfel că pe lângă sancțiunile aplicate de Inspectoratul Școlar, Dana Blîndu riscă și pușcăria pentru că a cerut bani de cadouri.

>