Breaking news

Dan Voiculescu: Ştiu învinuirile din dosar dar nu le recunosc. Procurorul a intimidat martorii

loading...

Dan Voiculescu a declarat luni, în fața completului de judecată de la Curtea De Apel că știe ce acuzații i se aduc dar că nu le recunoaște și a acuzat procurorul de caz că a intimidat martorii.

dan voiculescuDan Voiculescu a spus judecătorilor că ştie ce învinuiri îi sunt aduse în dosarul ICA, dar nu le recunoaşte, susţinând că procurorul de caz a intimidat martorii, că s-a stabilit un prejudiciu fals şi că au dispărut 40 dintre volumele de material probatoriu.

“Pentru acurateţe, îmi menţin toate afirmaţiile anterioare. Învinuirile le ştiu, dar nu le recunosc. La ancheta penală desfăşurată de DNA, care a durat peste un an, nu am fost niciodată chemat să dau o declaraţie. Uitându-mă pe acte am observat că eu eram inculpat încă din 11 iunie 2007, pentru că există declaraţia unui martor, iar numele lui Voiculescu Dan apare ca inculpat. Nu este normal ca la o anchetă penală un inculpat să nu fie chemat să fie audiat”, a spus Voiculescu.

Completul de la Curtea de Apel Bucureşti format din judecătorii Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea îi audiază pe inculpaţii din dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Judecătoarea Camelia Bogdan i-a spus că acestea sunt lucruri care au legătură cu ancheta, nu cu judecarea dosarului şi i-a cerut să vorbească despre acuzaţiile care îi sunt aduse.

Dan Voiculescu a mai spus că în dosar a fost stabilit un prejudiciu fals şi, mai mult, că au dispărut 40 dintre volumele de material probatoriu. “Spălarea de bani nu are nicio legătură cu acţiunile mele”, a arătat Voiculescu.

Dan Voiculescu a mai spus că depune la dosar o definiţie referitoare la spălara banilor.

“Am fost acuzat de două infracţiuni. Eu am cerut să fiu judecat pentru ambele. În sentinţa de la Tribunalul Bucureşti se vorbeşte doar despre o acuzaţie, spălarea de bani. Se merge pe ideea că s-a prescris. Eu vreau să se stabilească dacă sunt vinovat sau nu. E dreptul meu să cer asta“, a mai arătat Voiculescu.

Înainte de audierea inculpaţilor, avocatul lui Dan Voiculescu a cerut ca dosarul ICA să fie trimis pentru repartizare aleatorie unui alt complet, motivând că cei doi magistraţi din această cauză au fost desemnaţi în 26 iunie, când aceştia erau încă judecători la Tribunalul Bucureşti.

Avocatul Gheorghiţă Mateuţ a precizat că la 26 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a decis noii membri ai acestui complet, deşi aceştia erau atunci judecători la Tribunalul Bucureşti şi au venit la CAB din 1 iulie, când au şi început judecarea dosarului ICA.

Mateuţ a invocat un incident procedural referitor la compunerea completului de judecată, arătând că s-au încălcat flagrant dispoziţiile de organizare interioară şi judiciară.

“Nu există nicio raţiune a unei asemenea derogări din dorinţa de a se respecta principiul continuităţii completului de judecată. (…) Ambii membri s-au găsit în imposibilitatea continuării judecăţii”, a arătat avocatul.

Cererea a fost susţinută şi de ceilalţi avocaţi din dosar, în final fiind respinsă de instanţă, care a trecut la audierea inculpaţilor.

Dan Voiculescu şi alte 12 persoane au fost trimişi în judecată în acest dosar la începutul lunii decembrie 2008. Procurorii DNA susţin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro. Procurorii susțin că prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.

loading...