Breaking news

Dan Voiculescu – colaborator al fostei securități

Curtea de Apel București a decis astăzi că Dan Voiculescu a avut calitatea de colaborator al securității in perioada regimului Ceaușescu. Decizia poate fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție. voiculescu

Curtea de Apel Bucureşti a respins, ca fiind neîntemeiată, acţiunea lui Dan Voiculescu şi a admis cererile de intervenţie în interesul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) făcute de verişoarele fostului lider PC, Paraschiva Silaghi şi Mikaela Kallbery.  Acestea au făcut cereri de intervenţie în proces împotriva politicianului. Paraschiva Silaghi a făcut cerere de intervenţie în interes propriu în procesul care se derulează la Curtea de Apel Bucureşti, anulându-şi declaraţiile anterioare pentru că, după ce şi-a văzut dosarul de la CNSAS, şi-a dat seama că politicianul dăduse Securităţii informaţii despre ea. În actele depuse la instaţă, Paraschiva Silaghi, împreună cu soţul ei Victor Silaghi, arătau că se consideră prejudiciaţi grav, moral şi material, şi că îi vor cere daune lui Dan Voiculescu.

În august 2006, CNSAS a decis că Dan Voiculescu a colaborat cu fosta Securitate, numele conspirativ fiind „Felix”. Voiculescu a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti.

Dan Voiculescu a spus că a dat note informative doar conducerii întreprinderii la care lucra şi care i le solicita, în baza legilor vremii, în sensul de a declara dacă are rude în străinătate. Dan Voiculescu asigură opinia publică că nu a făcut poliţie politică şi nu a fost informator al Securităţii, limitându-se doar la respectarea normelor care reglementau activitatea în comerţul exterior până în anul 1989.