Breaking news

Dan Mihalache: șeful ANI nu e în stare să numere mental zilele

Dan Mihalache, Secretar General Adjunct al Guvernului, este acuzat de ANI că a încălcat legislația privind regimul juridic al incompatibilităților.

ANI spune că Dan Mihalache s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10.05.2012 – 08.06.2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcția de Secretar General Adjunct al Guvernului, cu rang de Secretar de Stat, cât și funcția de administrator în cadrul S.C. DIB MEDIA CONSULTANCY S.R.L..

În cadrul unei conferințe de presă Dan Mihalache a spus că: Având mai mult simț al umorului, am adus cu mine un abac. Dacă domnul președinte Horia Georgescu nu este în stare să numere mental zilele, îi trimitem cadou după această conferință de presă această jucărie să numere zilele pe bile. Adică, de pildă, să vadă că între momentul în care eu am fost învestit într-o funcție publică și momentul în care am părăsit orice fel de activitate într-o societate comercială n-au trecut 30 de zile, dar va spune el 1,2,3,4, își ia abacul, dacă nu este în stare mental. Doi, să vadă de pildă că Agenția Națională de Integritate – și aceasta este o chestiune destul de gravă, nemăsurabilă cu abacul, dar mă rog, probabil că abacul va fi util – nu avea dreptul să-și spună un punct de vedere în ceea ce mă privește, pentru că nu trecuse intervalul de timp de 15 zile de la notificarea mea oficială, de la momentul în care am luat cunoștință de sesizarea Agenției Naționale de Integritate. Deci această jucărie va pleca la domnul Horia Georgescu, să se bucure de ea și să învețe să numere zilele, dacă nu poate cu mintea, poate reușește cu biluțele, sunt și cifre aici, îl ajută foarte tare.

Drept urmare, secretarul adjunct al Gvuernului a declarat că: Solicit public Consiliului Național de Integritate, aflat în subordinea Senatului României – că domnul Georgescu nu este chiar așa de capul lui, cum lasă să se înțeleagă – să se reunească și să analizeze acest abuz incalificabil al Agenției Naționale de Integritate, să analizeze probele care s-au depus, deciziile care s-au dat și conformitatea lor în raport cu legile în vigoare.

Începând cu data de 10.05.2012, SORIN-DAN MIHALACHE exercită funcția de Secretar General Adjunct al Guvernului, cu rang de Secretar de Stat.

>