Breaking news

Dan Aykroyd prezintă cele mai misterioase și bizare evenimente din istorie, în noul serial ”Incredibil cu Dan Aykroyd“, difuzat de History

HISTORY Channel prezintă în premieră, începând din 14 martie, în fiecare joi, de la ora 21:00, noul serial documentar „Incredibil cu Dan Aykroyd”, produs și prezentat de multipremiatul actor, scriitor și producător canadian Dan Aykroyd.

De la persoane și creaturi fantastice la locuri și invenții stranii, serialul de zece episoade va răspunde la întrebările „cine?”, „de ce?” și „cum?” din jurul câtorva din cele mai extraordinare și uimitoare povești din istoria omenirii.

„În viața mea am aflat că tuturor le plac poveștile ce sfidează logica. Iar în acest serial vom prezenta o selecție a unora dintre cele mai neobișnuite povești cunoscute vreodată”, spune Dan Aykroyd. „Ca telespectator fidel și pasionat al HISTORY Channel, sunt emoționat de parteneriatul cu minunatul lor grup de cercetători și fantasticii realizatori de programe, pentru a prezenta aceste lucruri șocante dar totuși 100% adevărate din istoria omenirii. Serialul «Incredibil» promite să fie televiziune stimulativă și distractivă.”

Acest serial inteligent și extrem de distractiv vă prezintă o galerie a celor mai bizare persoane, locuri, obiecte și evenimente din istoria omenirii, relatate doar cum Dan Aykroyd poate s-o facă. De la Marea Inundație cu melasă din Boston, în 1919, când un val de sirop de opt metri a pus la pământ un întreg cartier, sau epidemia de dans din 1518 și până la intervenția chirurgicală cu o rată a decesului de 300% și pudelul în cădere, responsabil de moartea a trei oameni, aceste aparente povești vânătorești par greu de crezut, dar sunt totalmente adevărate.

De-a lungul a zece episoade, „Incredibil cu Dan Aykroyd” va purta telespectatorii într-o călătorie fascinantă, pentru a dezvălui cele mai stranii dar nu mai puțin adevărate povești aduse la viață prin reconstituiri dinamice, imagini și documente de arhivă convingătoare, prezentate printr-un comentariu amuzant și inteligent, plin de vorbe de duh.

Printre experții care explorează arhivele pentru a ne răspunde la întrebările „cum?” și „de ce?” se numără autorul de cărți culinare și personalitatea TV Adam Richman, starul emisiunii „Jeopardy!” Austin Rogers, expertul în animale Jeff Musial, scriitorul și istoricul Mitch Horowitz, realizatorul TV Don Wildman, autoarea de texte despre sport Kavitha A. Davidson, egiptologul și documentaristul premiat Ramy Romany, și Dr. Yohuru Williams, activist și profesor de istorie la Universitatea St. Thomas.
Cu ilustrații dinamice, imagini de arhivă și interviuri cu experți, „Incredibil cu Dan Aykroyd” va aduce în atenția publicului unele dintre cele mai misterioase și bizare invenții, creaturi, oameni și obiecte din istorie. De la ursul sirian de 200 de kilograme care a devenit soldat și până la bărbatul ce a supraviețuit după ce o bară metalică de peste un metru lungime i-a trecut prin cap, poveștile pot părea incredibile, dar ele sunt 100% adevărate.

SINOPSISUL EPISOADELOR (ordinea corectă la momentul redactării)

EPISODUL 1
Locuri stranii
Naufragii, prăbușiri de avioane, dispariții și observări de OZN-uri… Acest episod explorează Triunghiul Lacului Michigan și multe alte locuri sălbatice și stranii, inclusiv o insulă plină de păpuși înfiorătoare cu un trecut întunecat, lacuri explozive pline cu gaze letale, peșteri ce adăpostesc virusuri mortale, precum și cel mai bântuit loc din Statele Unite.

EPISODUL 2
Morți bizare
În Boston, un val de… melasă înalt de opt metri? O epidemie de dans ce ucide 100 de oameni? O intervenție chirurgicală cu rata mortalității de 300%? Căutăm prin lume după cele mai bizare morți ce au fost înregistrate. Dacă Inundația cu Bere de la Londra din 1814 nu ne ucide, poate o va face un caz misterios de combustie umană spontană.

EPISODUL 3
Corpuri uimitoare
De la găina fără cap care a trăit mai mult de un an, la „corpul celest” din altă lume, unde plouă cu sticlă topită, explorăm cele mai uimitoare corpuri prin aceste povești realmente incredibile. Iată poveștile adevărate nu doar ale celor mai înalți oameni măsurați vreodată, ci și ale celor mai scunzi. Dar ce spuneți de bărbatul care a supraviețuit cu o bară de fier ce i-a trecut prin cap, sau de apa care, asemeni Meduzei, își transformă victimele în piatră? Pregătiți-vă pentru a descoperi extraordinar!

EPISODUL 4
Arme stranii
V-ați întrebat vreodată cum ar fi să vă atace de un milion de lilieci purtând bombe micuțe legate la piept? Dar tancuri gonflabile, asasini roboți, motorete Vespa cu lansatoare de grenade, delfini luptători? Lista armelor neconvenționale continuă. Aceste arme, și altele, au împins limitele posibilului în cele mai stranii moduri.

EPISODUL 5
Invenții ciudate
Imaginați-vă: mască de gaze pentru bebeluși, ce îi acoperă complet. Dar ce ziceți de „Smell-o-Vision” și robotul acționat prin consumul de melci? Sunt invenții reale și vi le prezentăm – inclusiv avioane gonflabile, camere ascunse în lentile de contact și sisteme de securitate în sicriu pentru a vă proteja în viața de apoi.

EPISODUL 6
Super-oameni
Un nevăzător ce folosește ecolocația, precum liliecii, pentru a explora împrejurimile? Un samurai cu reflexe mai rapide decât un glonț plecat din țeava armei? Un bărbat imun la șocul electric? Sunt poveștile stranii ale unor oameni înzestrați cu puteri supraomenești.

EPISODUL 7
Ritualuri neobișnuite
Oase umane folosite ca „remediu miraculos” pentru gută? Mumii îngropate de vii? O metodă victoriană de a pierde în greutate folosind tenii? Ritualuri zilnice ori practicate o singură dată în viață, acestea ne dezvăluie latura stranie a naturii umane.

EPISODUL 8
Experimente stranii
Glande ale maimuțelor pentru obținerea nemuririi, asasini hipnotizați și un cuplu de organisme cibernetice cu creierele conectate. Investigăm câteva dintre cele mai stranii experimente ce au fost înregistrate. De la câini cu două capete și transplanturi de testicule… acestea sunt experimente bizare dar reale. Pregătiți-vă pentru o experiență uimitoare – dar și un pic scabroasă.

EPISODUL 9
Ce se află dedesubt?
Uneori, cele mai ciudate lucruri de pe pământ… se petrec în subteran. De la tuneluri săpate de leneși giganți și până la încercările disperate de a-i împiedica pe morți să se ridice, acestea sunt poveștile stranii și minunate cu monștri marini, orașe ascunse și creaturi imposibile ce mișună undeva sub picioarele noastre.

EPISODUL 10
Supraviețuind imposibilului
Imaginați-vă într-o cădere liberă de la 10.000 de metri fără parașută, ori cum ar fi să supraviețuiești după ce te-au îngropat de viu. Sau… cum ar fi să fii captiv într-o cămăruță dintr-un vas scufundat, pe fundul oceanului… timp de trei zile? Acestea sunt povești improbabile dar totuși adevărate ale supraviețuirii în cele mai extraordinare condiții.

>