Breaking news

Dacian Zanfir a cucerit turneul RTP 50 după ce a salvat o minge de meci

Dacian Zanfir a devenit în premieră Campion RTP, chiar la debutul în circuitului de tenis Romanian Tenis Premium. Duminică, 14 mai 2023, la Club Sportiv Galaxy din București, Dacian Zanfir a cucerit turneul RTP 50 CUP, după ce a salvat o minge de meci în finala cu favoritul trei al turneului, Lucian Ioniță.

Dacian Zanfir a reușit un debut fantastic la RTP. A bifat patru victorii într-o singură zi și a plecat acasă cu trofeul turneului RTP 50. A devenit Campion RTP după ce în primul tur l-a eliminat pe Gabriel Boboc, principal favorit al turneului, în sferturi l-a învins pe favoritul numărul patru, Vlad Petre iar în finală l-a învins în trei seturi, pe Lucian Ioniță, favorit numărul trei. Grație acestei performanțe, Dacian Zanfir a fost recompensat cu un premiu în valoare de 100 lei, un voucher RTP în valoare de 40 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, dar și un voucher de 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP 2023. Trofeul campionului RTP 50 va fi personalizat cu numele său.

Lucian Ioniță, desemnat al treilea favorit al turneului, a bifat prima sa finală RTP din carieră. După trei victorii entuziasmante și după ce a început cu dreptul final, impunându-se cu 10-6 în primul set, Lucian Ioniță a ratat o minge de meci în setul doi când conducea cu 9-8.

Din păcate, pierderea setului doi l-a demoralizat și nu a mai reușit să se impună în setul decisiv. Pentru prima sa finală RTP din carieră, Lucian Ioniță a fost răsplătit cu un premiu în valoare de 60 lei, un voucher RTP de 30 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și trofeul finalistului RTP 50 ce va fi personalizat cu numele său.

>