Breaking news

Dacă nu îți dezinfectezi aparatul de aer condiționat riști să faci pneumonie mortală

Banalul aparat de aer condiționat care vara ne răcește locuința iar pe timpul iernii ne oferă căldură, poate fi o armă letală care ne poate ucide. Din cauza bacteriilor și virusurilor pe care le poate împrăștia în toată locuința, aparatul de aer condiționat ne poate îmbolnăvi de pneumonie gravă care ne poate fi letală.

aparate aer conditionatÎn timpul funcţionarii aparatului de aer condiționat, particule fine de praf, fum de ţigară sau microorganisme se depun pe radiatorul unităţii interioare şi împreună cu umiditatea ridicată produc un miros puternic de mucegai.

Astfel că tot mai mulți români ajung la spital cu boli respiratorii grave, întrucât utilizează aparatele de aer condiționat în mod greșit.

Puțini români posesori de astfel de aparate, știu că acestea trebuiesc curățate periodic și dezinfectate cel puțin odată la șase luni de zile.

Prin intermediul aparatului de aer condiționat introducem în locuință viruşi, bacterii și ciuperci care ne pun în pericol viața.

Medicii atrag atenţia că în ultimii ani, numărul românilor cu boli respiratorii precum faringită, laringita, rinită, viroze respiratorii, este din ce în ce mai mare și ar putea fi cauzat de folosirea necorespunzătoare a instalaţiilor de climatizare.

Cercetările ştiinţifice, de dată relativ recentă, au demonstrat că instalaţiile de climatizare pot provoca boli cu final letal, aşa cum este pneumonia provocată de bacteria Legionella.

Pe plan mondial s-au înregistrat numeroase cazuri de decese umane din cauza contaminării cu Legionella pneumophilia.

Riscul îmbolnăvirilor cu legionella se reduce prin igienizarea frecvenţa a aparatului de aer condiţionat.

Concomitent cu dezvoltarea agenţilor patogeni, în unele zone umede ale aparaturii şi instalaţiilor de climatizare se dezvoltă mirosuri neplăcute, generate, în special, de produsele rezultate din procesele metabolice ale microorganismelor respective.

Și toate astea pentru că românii uită sau nu știu, că trebuie să îți curețe și dezinfecteze aparatul de aer condiționat.

Cum procedăm când vrem să efectuăm o dezinfecție a aparatului de aer condiționat?!

Dacă vrem să curățăm aparatul de climatizare, avem două soluții, fie facem noi acest lucru, fie apelăm la o firmă specializată. De preferat este să apelăm la a doua variantă întrucât riscăm fie să defectăm aparatul fie să nu realizăm o curățare și dezinfecție completă.

Dezinfectarea unui aparat de aer condiţionat presupune îndepărtarea depunerilor urat mirositoare din unitatea interioară.

Primul pas este decuplarea echipamentului de la sistemul de electricitate.

Se ridică capacul frontal şi se scot filtrele. Se spală sub jet puternic de apă, se pulverizează cu dezinfectant profesional şi se lasă la uscat

Revenim la unitatea interioară de pe perete. Se pulverizează dezinfectantul profesional de-a lungul liniei elemenţilor radiatorului.

Se lasă aproximativ 10 minute, timp în care se usucă şi filtrele. Picăturile de soluţie dezinfectată  vor fi eliminate prin furtunul de drenare.

Se pun filtrele înapoi, se cuplează echipamentul la reţeaua de energie electrică şi se poate porni.

Operaţiunea durează maxim 10 minute, vă scuteşte de o serie de eventuale probleme medicale şi costă puţin.

Pentru îndepărtarea impurităţilor, unitatea internă (split-ul) se spală parţial sau total. În unele cazuri este necesară demontarea unităţii interne.

La final se aplică un spray dezinfectant care distruge bacteriile din aparat.

Compania DDD oferă, specializată în servicii profesionale de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, recomandă efectuarea operaţiunilor de dezinfecţie a aparatelor de aer condiționat, minim o dată la 6 luni, primăvara şi toamna.