Breaking news

Dacă cumperi o mașină electrică, Statul subvenționează 20% din valoarea acesteia

Guvernul României a aprobat marți o ordonanță de urgență prin care se oferă facilități celor care își cumpără vehicule de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic.

masina.electricaStatul român încurajează achiziția de autovehicule electrice. Astfel cei care vor cumăra un autovehicul electric vor primi patru cupoane valorice prin intermediul programului Rabla dar și o subvenție de 20% din valoarea mașinii.

Persoanele fizice, unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice care predau spre casare  autovehicule uzate în cadrul „Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional” , beneficiază, pentru anul 2011, de un număr de până la 4 tichete valorice, astfel:

a) 2 tichete valorice pentru achiziţionarea unui autovehicul hibrid, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat;

b) 4 tichete valorice pentru achiziţionarea unui autovehicul electric, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat.

Persoanele fizice, unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice care nu casează autovehicule uzate, dar care achiziţionează autovehicule hibrid sau electrice beneficiază de:

a) o reducere de 10%, dar nu mai mult de 1.800 de euro din preţul de comercializare a autovehiculului hibrid achiziţionat;

b) o reducere de 20%, dar nu mai mult de 3.700 de euro, din preţul de comercializare a autovehiculului electric achiziţionat.

Facilităţile acordate celor care achiziţionează acest tip de autovehicule urmăresc stimularea achiziţiei, atât de către persoanele fizice cât şi de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale de maşini hibrid şi electrice, în vederea creării unui mediu nepoluant şi care să respecte normele europene referitoare la poluare.

>