Breaking news

Dacă ai un venit mai mare de 850 lei nu mai primești subvenție la căldură

loading...

Guvernul a decis să acorde subvenția la căldură doar familiilor sărace ce nu depășesc 850 lei venitul lunar pe membrul de familie.

caloriferPremierul Emil Boc a declarat luni seară în cadrul emisiunii ”Prim Plan” de la  TVR  1, că subvenție la căldură vor primi doar familiile care au un venit mai mic de 850 lei lunar pe membru de familie. Restul vor plăti facuturi mai mari la încălzire cu până la 60%.

Cei care au venituri peste o anumită limită nu vor mai primi subvenţii din partea statului, însă cei care sunt cu venituri mici vor primi un sprijin suplimentar la plata facturii la energie termică. Eu cred, dintr-o primă aproximaţie, în calitate de ministru interimar al Muncii, că familiile care au un venit pe membru între 800 şi 850 lei nu vor suferi la factura la energia termică la iarnă, vor beneficia în continuare de sprijin suplimentar pentru a putea să plătească factura. Probabil ca peste un anumit nivel, mai mare, să crească valoarea facturii“, a declarat,Emil Boc

Decizia Guvernulului de a tăia subvenția la căldură pentru majoritatea românilor în urma negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru acordarea noului acord de împrumut de tip stand by.

În prezent, subvenţia la căldură este acordată atât de la bugetul de stat, cât şi de la bugetele locale. Guvernul acoperă până la 45% din cheltuielile cu combustibilul ale producătorilor de energie termică.

loading...