Breaking news

Cvartetul Romantic a impresionat publicul cu un recital de excepție

Cvartetul Romantic a impresionat publicul prin recitalul susţinut la Sala „Auditorium” a Muzeului Naţional de Artă al României în seara zilei de marţi, 29 octombrie 2013.

cvartetEvenimentul a fost cel de-al treilea ocazionat de Zilele Culturii Ruse 2013, care marchează 135 de ani de relaţii diplomatice ruso-române.

Cei patru muzicieni care formează ansamblul – violoniştii Vladislav Narodiţki şi Mihail Bolhovitin, violistul Andrei Usov şi violoncelistul Serghei Astaşonok – au pregătit pentru recital un program cu lucrări de compozitori ruşi sau care au creat în Rusia.

Cvartetul a luat fiinţă în 1996 cu susţinerea lui Valentin Berlinksy, violoncelist la rândul său în Cvartetul Borodin – unul dintre cele mai renumite la nivel mondial. Valentin Berlinsky a fost un real mentor pentru membrii Cvartetului Romantic, îndrumându-i să participe la competiţii de profil importante. Câştigarea acestora a propulsat Cvartetul Romantic pe marile scene ale lumii.

Ne bucurăm să ne aflăm la Bucureşti, unde vom cânta pentru prima dată, cu atât mai mult cu cât evoluăm în cadrul Zilelor Culturii Ruse, un eveniment menit să deschidă o poartă către cultura noastră. Cel mai important element al muzicii ruseşti, un element care ne dorim să sensibilizeze publicul este spiritul atât de particular al acestei muzici. Piesele pe care le vom interpreta cer în primul rând multă dăruire, lucru pe care atât muzicienii, cât şi ascultătorii nu au cum să nu îl simtă”, a declarat Serghei Astaşonok înainte de recital.

Cvartetul Romantic s-a bucurat în seara zilei de 29 octombrie de un public numeros, cald şi receptiv care a arătat o apreciere extraordinară pentru întreg recitalul. Aplauzele de la final au fost atât de entuziaste, încât membrii cvartetului au revenit pe scenă de trei ori pentru a oferi bisuri.

Cvartetul nu pleacă imediat înapoi la Moscova, ci va mai susţine un recital în România. Joi, 31 octombrie membrii Cvartetului Romantic vor relua programul de lucrări ruseşti în faţa publicului constănţean de data aceasta, care este invitat la Teatrul din oraş începând cu ora 19.00.

Zilele Rusiei continuă cu noi manifestări:

20-24 noiembrie – Romexpo – Standul Rusiei la Târgul Internaţional de Carte „Gaudeamus”

25-28 noiembrie, Cinema Studio – Zilele Filmului Rus.