Breaking news

Cutremur la CCR după dezvăluirile fostului judecător, Petre Lăzăroiu. Dragnea a fost executat politic!

Fostul Judecător al Curţii Constituţionale a României, Petre Lăzăroiu a declarat miercuri, în direct la Antena 3, că fostul Preşedinte PSD a fost executat şi că judecătorii CCR au amânat de patru ori pronunţarea în cazul sesizării pe completele nespecializate de la Înalta Curte, din cauza presiunilor pentru a nu beneficia Dragnea de decizia CCR care ducea la rejudecarea dosarului său.

De frică şi din cauza presiunilor exercitate asupra lor, patru jduecători CCR au refuzat să se pronunţe asupra speţei în cauză. Li s-a transmis să aştepte ca Înalta Curte să dea sentinţa în dosarul lui Dragnea şi apoi să dea şi ei decizia. Cu alte cuvinte, se ştia ce decizie va lua CCR şi pentru ca Dragnea să nu poată beneficia de ea, s-au pronunţat după ce a fost condamnat. Fostul judecător CCR a spus că Liviu Dragnea a fost executat politic.

“Am fost judecător raportor la inceputul lui aprilie, nu am apucat sa ma prnunt. Pot sa va spun, in principiu, sunt convins, desi nu am vazut solutia, colegii vor spune in dispozitiv ca procesele vor fi rejudecate daca nu sunt defintivie, am mai spus asta. Despre dosarul lui Dragnea, daca, sunt decizii defintivie, in principiu nu se poate, dar dosarul lui Dragnea e atipic, a ridicat o exceptie legat de completul de 3, i-a fost respinsa, ca urmare a respingerii ca facut sesiare de neconstitutionalitate ICCJ s-a grabit sa judece și eu zic că ei ar fi trebuit să aștepte decizia Curții Constituționale. Liviu Dragnea are motive de revizurire si de contestatie in anulare, nu sunt penalist. Eu nu cred ca tinta a fost bagarea lui Dragnea in puscarie, ci disparitia de pe scena politica. Cu siguranță decizia în dosarul lui Liviu Dragnea a fost una politică! Aici este vorba despre ceva simplu: am întrebat-o pe doamna Tarcea dacă respectiva lege mai este respectată. Ea ne-a spus că respectiva lege nu produce efecte negative. Eu am întrebat dacă ICCJ mai aplică legea sau nu. A lăsa ICCJ să hotărască în locul Parlamentului este deja prea mult. Foarte mulți colegi ai noștri nu au suportat presiunea și au decis să dea amânare. Exact cum vă spun! În momentul în care 3, apoi 4 judecători spun că ei nu mai doresc să judece, atunci s-a ajuns la concluzia că nu se mai poate judeca doar Decizia care putea schimba dosarul lui Liviu Dragnea nu s-a dat pentru că ai mei colegi n-au rezistat la presiune. Eu le-am spus de atunci: eu n-am o problemă, că ies din complet, dar pe viitor voi veți avea o mare problemă. Ni s-a tot spus că este mai bine să o lăsăm așa, să mai așteptăm. Eu nu-i judec pe colegii mei pentru că au avut un argument forte: de ce mereu aruncă la noi în curte scandalurile politice? Eu i-am înțeles”, a declarat Petre Lăzăroiu, la Antena 3.

Curtea Constituţională a României a stabilit, miercuri, că există un conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie.

Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul dispozițiilor art.146 lit.e) din Constituție și ale art.11 alin.(1) pct.A lit.e), precum și ale art.34, art.35 și art.36 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, s-a pronunţat asupra cererii formulate de președintele Camerei Deputaților de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Înalta Curte de Casație și Justiție, pe de o parte, și Parlamentul României, pe de altă parte,  constând, în esență, în refuzul explicit al Înaltei Curți de Casație și Justiție de a aplica o lege adoptată de Parlament. În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a decis: 1. A admis sesizarea formulată de preşedintele Camerei Deputaţilor şi a constatat că a existat un conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte, generat de neconstituirea de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a completurilor de judecată specializate pentru judecarea în primă instanţă a infracţiunilor prevăzute în Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, contrar celor prevăzute de art.29 alin.(1) din Legea nr.78/2000, astfel cum a fost modificat prin Legea nr.161/2003. 2. Cauzele înregistrate pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție și soluționate de aceasta în primă instanță anterior Hotărârii Colegiului de conducere a Înaltei Curți de Casație și Justiție nr.14 din 23 ianuarie 2019, în măsura în care nu au devenit definitive, urmează a fi rejudecate, în condițiile art.421 pct.2 lit.b) din Codul de procedură penală, de completurile specializate alcătuite potrivit art.29 alin.(1) din Legea nr.78/2000, astfel cum a fost modificat prin Legea nr.161/2003“, se arată în comunicatul de presă al CCR, remis exclusivNEWS.ro.

>