Breaking news

Cutremur în SUA. Donald Trump declarat vinovat în procesul penal. Fostul Președinte e la un pas de pușcărie

Cutremur de proporții pe scena politică din Statele Unite ale Americii. Donald Trump a fost găsit vinovat de juriu, pentru toate cele 34 de capete de acuzare. Judecătorul va pronunța sentința pe 11 iulie, cu 3 zile înainte de convenția republicanilor în care ar urma să i se valideze candidatura la funcția de Președinte al SUA.

Trump a declarat presei, la aflarea veștii, că este un proces fals și o mascaradă. Trump ar putea deveni primul Președinte din istoria SUA, care este condamnat la închisoare.

Judecătorul Juan Merchan a anunţat că juriul a căzut de acord asupra unui verdict.

Trump a fost foarte afectat de decizia juraților.

”Nu am greșit cu nimic. Sunt un om foarte nevinovat.  Vom continua să luptăm, vom lupta până la capăt și vom câștiga pentru că țara noastră s-a dus dracului”, a spus Trump după ce a părăsit sala de judecată.

Acest verdict dat în primă insrtanță, nu este executorie și nu îl împiedică pe Trump, să fie candidat la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie 2024.

Biden a reacționat rapid printr-un mesaj postat pe platforma X prin care spune care e singura modalitate prin care îl poate împiedica pe Trump să ajungă din nou în afara biroului oval de la Casa Albă.

There’s only one way to keep Donald Trump out of the Oval Office: At the ballot box. Există o singură modalitate de a-l ține pe Donald Trump departe de Biroul Oval: La urna.”, este mesajul postat pe contul lui Biden de pe platforma X.

>