Breaking news

Cutremur în Guvern. Cîţu l-a demis pe Stelian Ion din funcţia de Ministru al Justiţiei

Stelian Ion a fost demis astă seară, din funcţia de Ministru al Justiţiei, de către Primul Ministru, Florin Cîţu. Interimatul va fi asigurat de Lucian Bode.

Scandal monstru în coaliţia de Guvernare. Cîţu a mai demis încă un ministru USR PLUS. Pentru că nu a dat aviz pentru PNDL 3, proiectul mamut de 50 miliarde de dolari pentru primarii PNL, Stelian Ion a fost demis de la Justiţie.

„Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, domnul Stelian Ion, a spus Florin Cîţu.

La aflarea veştii, Stelian Ion s-a dezlănţuit pe facebook la adresa lui Cîţu: Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare. În felul acesta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă. Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o data că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului. Povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare. Aceasta este miza nevăzută.

Conducerea USR PLUS s-a reunit în şedinţă de urgenţă pentru a decide dacă ies de la guvernare.

>